Nyheter från Viätt.

Först så vill jag berätta att vi håller på att ordna ett kennelläger i sommar! Vi kommer att koncentrera oss på 4 dagar i första hand och vi vill att ni som kan tänka er komma till oss, anmäler så snart som möjligt intresse så vi kan planera allt. Vi har ju fött upp ganska många hundar nu. Och kommer bara ca 30 så är vi ändå många! :-) Så snälla hör av er till Stina som kommer att ta emot anmälningarna snarast. Vi har en facebook sida om detta, både en för Viätts Kennel och en för dom som vill hjälpa till. Kopierar in nedan det som Stina skrivit där.
 
Hej på er! Vi håller på att planera inför ett kennelläger 2014. Bjud gärna in fler till gruppen om det är någon med Viätts-hund som missat denna fb-grupp! Info kommer även på Ninas hemsida framöver.
Planerat datum är 10-13 juli, alltså tors-sön v.28.
Planen är att vi ska träna vallning tillsammans i olika grupper, gemensam grillkväll och lite andra aktiviteter. Så nu är frågan vad ni är intresserade av förutom vallning. Agility? Lydnad? Spår? Annat förslag?... Anmäl ert intresse till: sting_91_@hotmail.com Skriv gärna hur många hundar och förare ni är som planerar att komma och vad ni är mest intresserade av för aktiviteter. Då kan vi lättare planera inför ett roligt och givande läger! Mvh Stina med Viätts Livh
 
 
Vi öppnar gården hela vecka, om någon vill passa på att semestra i våra vackra trakter! Hoppas så att många av er vill komma. Boende finns på gården i 2 hus, husvagn och i värsta fall ett 6 mannatält. I övrigt kommer vi lägga ut förslag på boende runt omkring. Men vi måste veta intresse. Tanke är att vi ska träffas, titta på hundar, har mysigt, äta och dricka gott tillsammans på kvällarna. I övrigt så gäller självhushåll.
Det kommer finnas gott om får mm som man själv kan träna med om dagarna också. Och sen vissa inplanerade aktiviteter! HOPPAS många nu kommer! Även om hunden är 6 år gammal! Från oss är den i alla fall.

Snö!

Kom det äntligen. Så nu är det fritt fram att valla om det inte blir jätte kyla eller nåt framöver. 
Men tyvärr så har jag ju gått och blivit sjuk dom senaste veckorna förkylning med enorm hosta. Vilket resultatet blev en ambulans tur till Sollefteå sjukhus i går. Kände mig väldigt tacksam att det ännu finns ett kvar där uppe. Fy om vi ska åka 13 mil ända ner till Sundsvall om det är akut. 
 
I mitt fall så har jag fått en kraftig infektion i halsen. Efter en 10 tab dos kortison igår släppte det något, men vad hemskt det är att ha så ont att man inte kan äta eller dricka eller som det blev nu att ens kunna andas. Nu intas 10 kortison tab, 3 antibiotika bredspektrat och smärtlindring full dos per dag med sugrör i ett glas då jag har svårt att svälja pga smärta. Så man kan säga att jag är lite trött. Men det ska väl ge sig. 
 
Nu till annat. 
 
Vi har fått årets första lamm. Helt oplanerat för dom ska börja lamma i februari. Men hon stod där så fin. Felet bara var att dom svarta tackorna ska få svarta lamm är det tänkt för dom går med pälsbaggen.. Men här var lammet så vitt som det kunde bli. Dumma bagglamm,ibland är dom snabb trots att vi sorterar ganska tidigt dom i egen hage. 
 Ifjol var det någon som uttryckte önskan att vara med under lammning. Hör av er i så fall för nu drar det snart igång. Gillar att lära ut lammningens kunskap. 
 
Vår en border collie valp Tim är i alla fall fortfarande till salu. 4,5 mån. Inget fel på valpen men matte är kräsen ;-) Reggad i SKK, valpögonspeglad, Cea testade föräldrar´mm. Släppt på får. Till vallning. 
Se föregående blogg. 
 
Vi har dessutom fått hem en massa får och lammskinn nu från Donnia som vi säljer, grå, svarta, vita, jättefina, några finns på bild i picasa. Kommer mer. Telnr finns på hemsidan.
www.viatt.se 
https://picasaweb.google.com/viattskennel/Farskinn
 
Grattis säger vi föresten till Östersundsborna Marlene med familj som köpte Viätts Zeb (  efter Viätts Ronja och Do Encostas Ferry) av oss som nöthund. 
Nu HD röntgad med A höfter såg jag på SKK. 
 
Kurser/ tränings bokningar börjar droppa in till våren, så har man funderat på att boka in sig här så hör av er i tid. Hus finns att hyra fullt utrustat med minst 6 sängplatser, går att ställa in mer sängar också. Hyrs även ut om man ska på andra aktiviteter i området och behöver boende.
 
Ha en trevlig helg
 
Ps: Tack för alla fina kommentarer om det jag skrivit om B12 brist. Och på email, har jag inte svarat så är det för att jag är sjuk. Kommer svar till er som emailat.. Ds
 
/ Nina
 
 
 

RSS 2.0