Vänner.

Idag tänkte jag inte skriva speciellt mycket.
Är inte på humör.

Men jag tänkte bara skriva att det är intressant att man vet vem som är ens vänner när man ser vilka som utnyttjar en och vilka som egentligen ställer upp när det behövs.

Man kan också upptäcka vilka som jävlas bakom ens rygg och smilar i ansiktet på en samtidigt.

Tro inte att man inte vet.

Men fegast är dom som inte vågar säga det till den det berör.

Eller dom som inte vågar stå för sin vänskap.

Men vem bryr sig. Dom är aldrig riktiga vänner i alla fall. Så lika bra att dom avslöjar sig så slipper man lägga någon tid på dem.

/ Nina


Valparna

Förstår att i alla fall ni valpköpare är väldigt nyfikna på hur just er valp är. Vissa av er har ju närmare än andra ;-)
Kan ge en liten blick på valparnas vardag nu först.
Dom äter och skiter :-)
Nja det är kanske inte allt dom gör ändå men ibland känns det så. 10 valpar det tar tid med rengöring. Dom får nu när det går springa ut efter alla måltider. Men idag spöregnar det hela förmiddagen så det blir till att byta tidningar ofta istället.
Dom får härja ute och nyfikenheten vet inga gränser. Hästarna har upptäckts i hagen vilket gör att jag får springa för jämna känns det som.
Vissa valpar har inga problem att dra iväg.

Gregg som numera är en liten filosof, började sitt liv som värsting först. Drar gärna iväg upp till hundgårdarna och funderar. Det gjorde även Beth igår, blev utskälld och kom tillbaks som en kanonkula. Det bekymmrar inte Gregg lika mycket, som att hälla vatten på en gås ibland känns det som, men jag misstänker att Gregg är en naturlig ledare, cool är han och väldigt uppmärksam! Beth är den söta, går inte att  komma ifrån. Otroligt söt utryck i sitt ansikte, oj vad skenet kan bedra. 
 
Dimma, hon springer omkring som en mycket förvirrad höna och kan inte bestämma sig för vad som skall undersökas först vilket gör att hon med jämna mellanrum springer in i saker :-) Lugn, hon ser. Man har så bråttom i vändningarna att det lyckas ju ofta stå något i vägen :-) Dimma och Beth är nog ganska lika varandra i sättet! Dimma är också ett lite charmtroll som man förlåter det mesta hon ställer till :-)

Selma hon går kaxigt omkring och tycker hon är störst, bäst och naturligtvis vackrast. ( tycker ju matte med ) :-)Hon är lite lugnare i sina undersökningar än Dimma men slåss gärna istället, helst med hanhundarna. Igår skrek jag till Ronja, släpp Selmas bakben, hennes matte vill att hon ska ha 4 ben!!! Hon gick nämligen omkring och drog Selma med sig i bakbenet (länge)! Selma kommer loss och skuttar obekymrat vidare på andra äventyr. Misstänker att det finns en anledning till uppfostringen.

Lilla söta My, eller mysan som vi ropar. Hon är snabb och fartig, allt händer på än gång och hon eyar fotbollar och andra hundar lika mycket. Kommer gärna och snabbt när man ropar. 

Sid! Han är som en boll. Benen ser ut som dom inte rör sig när han springer ;-) Undra hur han blir som agility hund. Men springer gör han och snabb är han och eyar. Däremellan sitter han alltid där och tittar på en med sitt blåa öga. Otroligt mysig pälsboll den där. Ropar man på honom så kutar han förbi men kommer i rätt riktning :-) Busungen. Han gillar att mysa med en.  

Boss, han är en blandning av Gregg och Sid. Han sitter ofta och tittar på en i valphagen. Men när han är igång ja då händer det saker. Han kampar gärna med allt. Kullens lilla gnällspik! Vill sååå gärna hellre vara med mig än något annat. Positivt antagligen :-) Kramgo och ganska förståndig. 

Bill, ja här har vi mamma Ronjas uppfostrings projekt. Var man än vänder blicken så ligger lilla Bill på rygg under mamma Ronjas gap. Och detta är ingen underdrift kan jag säga. Denna lilla snälla björnvalp är också mammas favorit tror jag. Ni vet Björnen Baloo sången. Den som gör som jag tralla lala. 
Han är i mammas fotspår jämt, busar och leker gärna med henne. I valphagen sitter han alltid längst och kollar in saker som händer innan han agerar.

Fräck! Ja här har vi killen som aldrig någon vet var han är. Men oftast hittar man honom kampande med gungställningen. Eller en repgunga som ligger på backen. Bakom bilen eller någon annanstans!
Han är inte den som springer fram till alla, för upptagen med annat men är en go skit som gillar en starkt när man håller på med honom. Han smyger ofta eyeande omkring.. Och stoppar fötter som en galning. Det du Sanna... Fräck har ju också ett blått öga men nu kan jag berätta att det andra är hälften blått. Rätt läckert faktiskt. 

Kvar har vi Trollie tror jag. Här har vi kullens stora buse. Den som mot alla låsningar hela tiden lyckas ta sig ur valprummet. Helt plötsligt springer hon omkring i hallen. Glad och lycklig i hågen! Hon pussas gärna och mycket men man kan definitivt inte säga att hon är vacker. Hon ser ut som en blandning mellan en sån där terrier( grythundar) och pitbull i ansiktet. Äventyrare av stora mått och drar gärna iväg själv! Blir kul det där ;-) 

Läs med humor, alla valparna är underbara på sitt sätt. Har egna små personligheter allihop. Här har ni några.. Pigga, glada och enormt sociala är dom allihop. Vissa funderar mer, andra kastar sig med lyckliga hopp iväg utan tanke. Men jag är helt säker på att ni kommer att tycka lika mycket om er valp som ni får hem som vi gör.
Ronja håller just nu med hjälp av mormor Linn på att uppfostra dom små eländena. Ute får dom inte springa som dom vill tycker dom. Då går tanterna ifatt och lägger omkull slynglarna. 

Igår agerade även Emma lektant. Och vår nya lilla Sessan 12 v gammal har bestämt sig även hon att dom behöver uppfostras, och sen lekas med ;-) 

Hör av er om hämttider och dagar så jag vet när ni kommer allihop. Och hoppas ni fått sista emailet med info annars hör av er.

KURS
NYBÖRJAR kursdagen den 22 blir inställd. Har valphämtningar då så det går inte ihop. Kommer en ny tid snart.


Nu dags för jobb. Här klipps får nu..  

Nina 
 
 


Väntar på något gott..

Väntar aldrig för länge.. Visst är det så ;-)
Förlåt, men jag har haft / har så mycket med kurser och träningar nu så jag har inte hunnit med att uppdatera om valparna som jag brukar.

Men nu har jag i alla fall lagt in lite nya bilder i picasa albumet på änglarna ( skrik halsarna. )
Dom är avmaskade 2 ggr nu och äter själv en massa mat, mamma Ronja uppfostrar och låter dom få en slurk ibland nu.
I fredags for jag till Härnösand och ögonspeglade dem allihop. Hos en mycket noggrann ögonspeglare. Säger så här det dom inte har sett nu det finns inte.
Dom skall börja med ett nytt ögonlysnings protokoll och nu tog ögonlysaren tillfället i akt att kolla allt noga.
Först kollade hon allihop innan dom droppade i ögonen, sen droppade dom och sen ögonspeglades dom med 3 olika instrument.

Kan säga att det tog sina modiga timmar. Passade på att ögonspegla och vaccinera 12 v Sessan och vuxna Isa 2,5 år ögonspeglades också, eftersom jag funderar på att para henne i höst/vinter om tävlingarn i sommar går bra. .Men först ska hon höftledsröntgas och gentestas, förutom tävlingarna i sommar.  Alla 12 var i alla fall UA öga. Med kommentarerna, jätte fina ögon. :-)
Glädjer en uppfödare kan jag säga. Viätts Isa är ju efter Linn och Lot, Sessan efter min Lot och MC keos Yan.

Dom har också fått börja springa ut och rasta efter maten nu på dagarna. Vet ni hur det är att hålla reda på 10 st 6 v valpar samtidigt. Både att dom rastar och inte sticker iväg på något äventyr under huset eller i hästhagen..

Fart och fläkt är det. Och bra mår dom. Tänder och allt annat kroppsligt verkar sitta där det ska :-) Så nu blir det veterinär besiktning på fredagen innan dom är 8 v.

2 v kvar sen börjar dom flytta.. Tråkigt faktiskt.

STORT GRATTIS
Säger vi till Caroline med Ronja -Ferry sonen Ville som nu utfört ett MH med glans och fick jätte beröm för en lugn hund. Ni kan läsa om det på hennes blogg, http://caroline0oscar.cybersite.nu/blogg.html

Har också lagt ut bilder på Viätts Zeb som nu börjar gå riktigt bra i vallningen. :-) Matte är så nöjd med killen.
https://picasaweb.google.com/viattskennel/ViattsZeb#

Och här har ni valparna. Då 5,5 v gamla. Håll till godo. Har fler bilder men min dator vill inte samarbeta.

https://picasaweb.google.com/viattskennel/RonjasValpar5V#

I helgen hade jag tränings sugna tjejer här. Det tränades en hel del, hämt, fråndrivningar, delningar och dubbelhämt. Det jobbades och stod i.
Nu kom 2 nya idag till tisdag så det är bara att köra :-)

Ha en härlig vecka, jag finns mest på mobilen nu..

Nina
Här är dom, valparna efter Viätts Ronja och Måsarps Max.

Dimma
Bill
Selma
Sid
Boss
Greg ( gregg stavas med 2 g va ;-)
Trollie
My
Fräck
Beth
RSS 2.0