Parat och klart!

Ja nu är man hemma efter en maraton resa ons-sön.

Åkte i onsdags först till Tynset, Alvdal i Norge och parade Viätts Blue Eyes Emma med Kevin Evans hane Spot. Har några mycket trevliga dagar hos Karin Mattsson och Jo Agnar Hanssen. Vi tränade och jag fick se lite nya hundar. Alltid lika kul! Bland annat en dotter till ovan nämnda Spot.

Sen var jag med Jo-Agnar och plockade in får från fjället! Som tur var på en mycket kort tur uppåt för fy vad jobbigt att gå.. Men nästa gång för jag kommer att vilja göra om det.. Då vill jag gå i min takt uppåt.. Jo-Agnar har väldigt långa mycket vana fjällben och vilken kondis den karln har! Vacker så enormt var det i alla fall! Och vilken utsikt. 

Jätte roligt var det och kul att få höra hur andra har det och lever med fårskötsel. 

Sen på fredagen så bar färden neråt. Nu var gpsen inställd på Mariefred och Gunnel Boströms ställe. Kan bara berätta att jag hamnade på E18 mot Västerås 2 ggr.. Och det går inte att vända dom närmaste milen.. Medan jag vrålade åt maken i telefonen att försöka se åt vilket jäkla håll jag skulle köra. 

Nåja, jag kom fram i god tid den eftermiddagen. Men para det hade nu i tur Viätts Ronja inte en tanke på.. Hon jagade stackars Cmms Suck till skogs nästan :-) Jäkla skata.. Men jag kände mig ganska trygg att vi ändå var i närheten av rätt dag och se dan efter då tog det inte lång stund och på söndagen tog det väl 3 sekunder innan dom satt ihop. 

Träning blev det även hos Gunnel och jag fick se flera fina hundar även där, så roligt att vara på tur då faktiskt!
Sen fick jag även träffa 7 mycket charmiga Suck bäbisar som Gunnel hade. En blev speciell kan jag väl säga.

Under träningen i Norge satte Karin Mattsson fingret exakt på felet som jag känt i sommar med Lot men inte tränat tillräckligt för att se vad det var.. Nu har vi kört en del och det fungerar igen!! Tack Karin!

Sedan åkte jag hem på söndagen och säger så mycket tack till både dem i Norge och Gunnel för allt. 

V 47 i november hoppas vi nu på att det skall bli lite valpar här på gården! Är ni intresserade så slå en signal. 
Ni kan läsa mer om båda kullarna på hemsidan under fliken valpar planeras. 

http://www.viatt.se/valpar.html

Båda tikarna är välmeriterade i vallning, ögonspeglade flera gånger, gentestade har godkända höfter och bara A och B höfter bakom syskonen. Ronja har haft flera kullar och där får man gå in på SKK för att se alla syskons höfter och ögon. Eftersom vallreg inte är helt uppdaterat nu. Hon har nu minst 3 avkommor som är röntgade med A och B höfter.
Emma är lilla syster till Ronja.   

Hanarna är MYCKET välmeriterade. Spot har vunnit massor i Wales, han är HD röntgad i Wales med en motsvarande B höft och är gentestad för CEA, normal = ej bärare och är bror till Kevins Mirk


 Länkar finns till olika hemsidor under fliken valpar planeras se ovan.

Cmms Suck som är Gunnel Boströms tävlings hund har gjort många fina resultat genom åren och var även i år rankad till landslagets alla tävlingar och svenska stora tävlingar. Han har HD a och är ögonspeglad flera gånger även han. Kolla även sånt på SKK då det inte finns uppdaterat på vallreg. jag har även sett ett par avkommor till honom så vill ni veta mer så slå en signal.

Telefonnr och email finns på hemsidan

Kurserna har jag ju fått ändra på och återkommer med mer om det.

Men nu måste jag koncentrera mig på mina hundar. Först ut är Lot som i helgen tävlar SM i fårvallning med mig som en något knepig förare misstänker jag.
Sen nästa helg drar vi ner till unghunds cupen och då är det dags för Emmas sista tävling för i år. Det är dom 30 bästa unghundarna i Sverige som rankat sig upp till 3 års dan. På IK 1 och IK 2. Sen får hon ta semester och man hoppas på en begynnande mage där..

Helgen efter det 15 -16 oktober så är det IK 1, Ik2 och VP i Luleå, Sunderbyn hemma hos Mary och Staffan. Det är också dom som fött upp min lilla Sessan, med pappa Lot.

Sen.. Så hade jag tänkt ta vinter vila men då har ju Kjell Andersson i Vallsta nu bestämt att köra en IK 1 tävling första helgen i november.. Nå vi får se. Misstänker att kompisen vill ha sällskap.. Så skoteroverallen på då antagligen för hundar har jag ju som behöver meriter. ;-)

Nå det var allt från mig på ett tag. Här kommer vi nu att bara vänta på växande magar och hålla tummarna. Brukar ju kunna se på mina tikar efter ett par veckor så.

Om ni klickar på alla blåa länkar så ska ni nu komma till alla respektive sidor..

Ha det bra. Kram på er Nina

Parnings resa.

Denna vecka från och med ons så är jag ute på en liten rundtur med Ronja och Emma. Som om det går skall paras.
Första turen går till Norge på ons morgon. Sen drar jag vidare ner till Sörmland till helgen.

Det innebär att kursträffen med det gamla gänget (från i vintras/våren ) som skulle vara på söndag den 25 är inställt! Nytt datum kommer senare.

Även nybörjar träffen den 16/10 är inställd. Den är dock ändrad till den 30/10 hoppas ni kan komma då istället.

Vill ni nå mig så finns jag på mobilen under veckan. Nr finns på hemsidan. www.viatt.se

Håll tummarna.
Ha en härlig vecka.

Nina


Parningar!

Ja ibland går det otroligt fort kan man säga.

Upptäckte på söndagskvällen när jag kom hem från tävlingarna att Ronja har börjat löpa..Hade väl egentligen inte tänkt para henne nu. Men är väldigt valpsugen och valparna efter sista kullen med Max ser riktigt fina ut. Höfter har också börjat komma in från hennes kull med Ferry ( A och B höfter ) som var hennes parning innan Max så jag bestämde mig för att göra en parning till.

Denna gång med en hane som jag är väldigt förtjust i och sett in action ett antal gånger! Bland annat i Danmark i fjol när vi var på tränings läger en vecka hemma hos Anna Östman och Peter Helen!
Han tävlar i landslaget i World Trial till 15-18 sept, där kan ni följa honom och hela det svenska teamet! Önskar dom stort Lycka Till, och helst klubbkompisen Håkan Wilson som är där med Roy!
Följ det länken! http://www.worldsheepdogtrials.org/

Åter till Ronjas parning.  Om det går ihop och inte hon har löpt längre än jag tror så kommer vi att dra ner till Sörmland och para med CMMS Suck sen 20 september! 

Här har ni en länk till Suck på vallreg: http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1191/2005&SHOWPIC=1

Och en till Ronja:
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1562/2006&SHOWPIC=1

Sen så trodde jag att det var gott om tid till att fundera på nästa parning som skulle bli vår Viätt Blue Eyes Emma. Att hitta en lämplig hane till henne har inte varit lätt tycker jag. Ville ha en bra meriterad hane som inte är för stor! Eftersom Emma är en så pass liten tik själv. 

Nu visade det sig att i torsdags 4 dagar efter Ronja så blöder hon med!! Hon löper 1 ggr per år. I alla fall så det är synligt! Hon kan ju ha ett dolt löp.. Men hon följer sin mamma Linn i fotspåren där och det gör även en del av hennes systrar efter Linn och Lot. Så.. 2 parningar på en gång.. Hanhund då..

Nu slumpade det sig så att Karin Mattsson i Norge lägger ut på facebook att dom kommer att ta med sig en hane  från Wales hem dit efter World Trial som även hon och Jo Agnar ska delta i! Önskar även dom mycket lycka till..

Hanen är Kevin Evans Spot! Som är en välmeriterad hanhund!

Han kommer alltså samma datum till Norge som Suck kommer till Sörmland. :-) Kan bli spännande att åka..

Ett problem som uppstod är dock att Emma ska höftleds röntgas på Ons ( trodde ju att jag hade GOTT om tid! ).. Nu har ju hennes syskon bara bra höfter så jag anser väl inte att det är ett problem!! Men jag måste ju veta status innan jag parar.. Hm.. Nå problem är till för att lösas. OCH JAG PARAR INTE EN TIK MED HD FEL! Men skulle jag gissa och hoppas så tror jag att Emma har A.. ;-) Men man ska ju inte röntga en tik som löper sägs det.. Gör jag nu...

Emma är en lättstyrd mjuk tik som har eye men är snabb och rörlig i sidled, hon utvecklas hela tiden nu i tävlings och arbets sammanhang. Mycket social och trevlig familjehund!
Spot beskrivs också ha ett utmärkt temprament! Läs mer om Spot på länkarna nedan.

http://www.kinlochsheepdogs.com/Kevin%20Evans'%20Spot.html

http://www.peze.com/evansdogs/
Ni kan även hitta en del avkommor efter Spots helbror här i Sverige på vallreg, så ni kan se lite om hans avkommors HD status. 
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=ISDS272009&RELATIVES=1

Och Emma kan ni hittta på vår hemsida under Viätts hundar, där hittar ni även hennes syskon med samma föräldrar, Ronja, Charlie, Isa. Se Emma på länkarna nedan.
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1002/2009&SHOWPIC=1

http://www.viatt.se/Viatthundar.html

Emma har flera 1a pris i Ik1, rankad bland dom 30 bästa till unghundscupen i år.  Och skall starta sin karriär i IK 2 i Sollefteå nästa helg.. Hm. Hon löper så vi får se hur det går. Är ju inte i höglöp i alla fall.

Läs mer om parningarna på hemsidan:
http://www.viatt.se/Viatthundar.html

Intresserad av en valp, hör av er.

Sen måste jag väl berätta att vi hade en annorlunda kurs dag här igår..
Jag var instruktör för Barbro Börjesson som har hundskolan på Go' kväll http://svt.se/2.154651/kol_hundskolan

Barbro betonade att nu var det jag som var instruktören för dagen! Hon skulle lära sig om fårvallning och testa detta med sin hund. Vad som hände kommer ni kanske att få se på TV.. Om det blir något som är sändningsbart ;-) Men jag kan berätta att det var jäkligt jobbigt att ha en mick på sig och en kamera som filmar det man säger en hel dag ;-) Man utvecklar tics..  Som att det börjar rycka i ena ögat haha eller man blir konstant snorrig...;-) Ja ni förstår.. Hur mycket som blir med av detta som skall sätta ihop till ett 7 min  program det har jag ingen aning om.. Men ni lär väl antagligen få se ;-) Kan berätta att Emma var med som kurs hund och dom fick valla med henne. Och Lot fick stila och visa upp sig.. ;-)

Detta var Barbros 70 års present från sin kollegor på tv. Och jag kan säga att hon tyckte väldigt mycket om sin present! Som var en heldag i vallnings teori, praktik och mat!

Hur dom hittade mig ;-) Ja det är en annan historia ;-)

Nu vill jag gärna ha kommentarer i bloggen.. Även om jag vet att många av er har facebook också!! Men inte alla.. Så kommentarer tack!

Ha en härlig helg. Vi ska äta surströmming ikväll!! Så gott!!

Nina


Slut på sommaren.

Ja så känns det nu, idag är det någon typ av höst storm som härjar ute. Blåser, regnar och är ganska dystert.

Sommaren har ju i alla fall varit rolig. Och en hel del mål har uppnåtts! Lot är nu rankad och klar till SM Får.
i Göteborg trakten den 30 september.
Emma är rankad bland dom bästa till unghundscupen som är den 8/10 i Klämmestorp, Sandhem.

Dell har fått ett andra pris ( över ett visst antal poäng) Och har startat sina första tävlingar i IK 1!

Nu ska vi planera kurser i höst/ vinter. Fortfarande har vi inte avslutat det vi höll på med i vinter/våren. Så nu kallar jag alla som gick kurs här då till en dag och hoppas ni kan komma allihop.

KURS DAG FÖR ER SÖNDAGEN DEN 25 SEPTEMBER KL 10!

Hör av er om ni inte vill eller kan komma!

Sen ska vi starta en eller två nya kurser i vinter. Brukar bli varannan/var tredje vecka man går då men det får ni kurs deltagare bestämma.

Den kursen kommer att vara individuell så det spelar ingen roll hur mycket eller hur lite du gjort. Blir det många så delas man upp i  kurser. En nybörjare och en fortsättnings kurs ( delningsträning, fråndrivning, flankering mm. )

Första träffen! Söndagen den 16/10 2011. Anmäl er nu om ni vill vara med i vinter.

Grattis säger vi också till en del!

Viätts Jessie ( ef Ronja och Ferry ) som fått ED UA och HD A
Hon är för övrigt till salu om någon är intresserad, kontakta henns matte på
http://www.chi-lotts.com/

Viätts Grim ( Vilma & Lot) och hans strålande Matte Cicki Wincent som tar poäng efter poäng och placeringar i Agility. Nu både Agility och hopp champion, dessutom klar till Agility SM 2012! 

Viätts Tyne ( Linn & Lot) och hennes jätte duktiga matte Sussie Härneberg som har placerat sig mycket bra på IK 1 ( vallning) i sommar! 

Viätts Gin ( Linn och Ferry )  och Cathrine N som även dom gjort jätte fina resultat på IK 1 ( vallning). Så roligt att få se!

Viätts Kick Ass ( Linn och Lot9 och hennes norska husse Thomas Thiesen som plockar poäng och placering efter placering. Enligt uppgift så är Kick tydligen den yngsta hunden i Norge som är i klass 3. Om jag förstått det rätt.

Har jag glömt några bedrifter ni gjort i sommar så hör av er! Skriver så gärna om er och era fina hundar. Och skicka gärna hit bilder på Viätts hundarna så kan vi lägga ut ett gäng.

Valp kullar ska vi ha några också!! Mer om det på hemsidan. Kommer kanske någon parning till.
http://www.viatt.se/valpar.html


Ha det så bra. Och glömmer jag svara på ett sms eller email så skriv igen.. Ibland blir det många.

Från Nina tills vidare.   


RSS 2.0