Sommar, sol och koskit i hagen!

Vi har gått in i en månad med årets varmaste dagar i norr. Mellan + 25 och + 30 C varje dag.
Ensilaget är klart. Dom vita bollarna med gräs i för er som inte förstår det!
Det är så skönt, torrt och fint blev det också så nu vet man att vad som än händer så har man mat till sina djur.
 
Vi har haft fullt upp med boende och kurser hela våren och första delen av sommaren på gården. Haft ungdomsläger genom Svak som blev lite delat med några äldre då det var några sena avhopp. Men det gick så bra, och Eva Hallberg var instruktör på den kursen och fick mycket beröm.
 
Vi har även kört ett par egna dagar med Sven Sognevik som instruktör. Även dom dagarna var mycket uppskattade och det tränades både grunder och mer tävlings träning.
 
Där mellan så har det varit fullbokat nästa alla helger med nåt. Ett helt gäng bodde hos oss inför Lydnads och agility SM som ordnades i Sollefteå också.
 
En del har tagit fasta på att man kan turista och göra annat än träna hund när man är här också, vi bor ju i vackra Ångermanland. Sista paret var på fiske tur bland annat och fick 3 fina regnbågar i en sjö, 5 minuter från oss. Roligt. Smakade gott också då vi blev bjudna på middag på lördags kvällen av dem.
 
KENNEL LÄGER har vi också hunnit ha. Och STORT tack till alla er som hjälpte till. Det tränades, agility, rallylydnad sök, och vallning i dagarna 4a. Förutom det så hade vi mycket bad, fika med jordgubbstårtor, gemensam grillkväll mm. Jätte roligt kan nog det enkelt sammanfattas. Och vi har bestämt att vi kör samma sak nästa år igen vid samma datum! Och ser om vi kan göra detta till en årlig grej. Alltså 2015 det blir då tors den 9 juli till söndagen den 12 juli. Vi kommer ta in anmälningar på det så vi vet ungefär vilka som kommer då också men det börjar vi med efter årskiftet.
Ska se om jag kan låna lite bilder av dom som tog några.
 
Parat en tik har vi ju också Dell med vår egen Mc Keos Mick. Hon beräknas valpa omkring 1 september. Och har fått dräktighets flytningar nu så nog är hon med valpar.
 
Men sen har även vår Viätts Isa börjat löpa och har ju haft en plan att para henne 1 gång till i alla fall. Hon har haft 1 kull tidigare som nu är snart 1 år.
Isa kommer att paras med Sven Sogneviks Mick. Det kommer om det går som det ska hända nu under v 31, till veckan alltså. Där kommer alltså hon då att valpa i slutet av september om jag räknat rätt.
 
Dell kommer antagligen inte få jätte många valpar, och Isa fick 8 förra gången så där kan det ju bli många. Men valpförfrågningar har redan börjat droppa in så är ni intresserad av en från oss så hör av er i tid. Skriver upp alla och hittar man en annan valp sen så är det bara att säga till.
 
Men vi hoppas på ett antal valpar under september månad.
Så det kan bli egentligen. Hade inte riktigt tänkt det så. Men eftersom Dell nu är 5 år så vill jag inte vänta längre med att para henne. För att hon skulle avlas på, det har jag vetat länge!
 
V 31 så har vi semester på gården. Efter det så är alla välkommen igen får att hyra huset, kursa eller göra vad man vill hos oss. Bara vara bland alla djur går också bra.
 
Dell & MC Keos Mick Dundee
 
 
Viätts Isa & Mick ( Sven Sogneviks hund)
 
 
Ha en härlig sommar mer info om parning och valpning kommer här!
 
Bilder från lägret, foto Carin Nylander- Nygren & Inger Brun
 
 

Kennelträff i Viätt!

Idag och 4 dagar framåt så har vi ett läger i Viätt. Alla som äger en Viätts hund är varmt välkomna att vara med. Vi sak träffas, har trevligt, fika, äta, valla, träna hundar i en hel del annat och bara vara.
 
På lördagen så bjuder vi på kaffe med jordgubbstårta till. På kvällen startas grillen, alla tar med sig det man vill grilla och äta.
 
Kom och var med. Slå gärna en signal till mig om ni inte anmält er innan så vi vet hur mycket tårta vi ska ha.
 

Planering Kennelläger!

Eftersom flera kommer under fredagen som det verkar så kommer vi att vara lite flexibla här. Men sätter upp en liten plan så får vi se om det fungerar Vi hoppas också att några av er andra håller i dom aktiviteterna som har mest erfarenhet. Det kommer vara jättevarmt dessa dagar vilket innebär att man endast kan ta korta pass hos fåren och sen valla mer på kvällarna om man vill när det svalnar.

Torsdag: Vallning mm.. Sola, bada och ha det bra. Träna h...undar allmänt! Kanske viss lydnads träning vid får ( uppfödarens tips )

Fredag: Då kommer en del. Förmiddag: Ca 10 vallning ett tag. Lunch ca 13.00, efter det träffas vi på planen vid 25an. Agility instruktioner, ansvarig Stina?

Eftermiddag: Ca 18.00, Lydnad, rallylydnad. Carin och Karin? Vet att det är dom som bland annat vill träna och få tips om linförighet.

Lördag: 10.00 vallning, Gruppfoto. Efter det fikar vi kaffe och tårtor. Kvällen grillar vi gemensamt.

Söndag: Förmiddag, Spår träning, träffas 10.00 vid 25an. Ledare: Charlotte, ta gärna med några spårlinor ni som har.

Eftermiddag: Vallning för dom som vill.

Planen är flexibel och ni som håller i en aktivitet får gärna skriva om ni behöver nåt speciellt. Förstår att allt inte går att genomföra som i agilityn. Men vi får vara lite flexibla och det behöver inte vara jätte stort. Huvudsaken vi har roligt. Vill man även göra andra saker så tar vi det när alla kommer.

OCH man behöver inte valla heller om man inte vill! Planen är för dom som vill göra en aktivitet så vi vet när vi ska samla oss. Och vill man valla mer så finns träningsfåren i hagen hela helgen så det är bara att går dit när man vill

  Vi som är här nu invigde lägret igår kväll redan med vallning efter 9 på kvällen och sen räkor och vin kl 23,30 Mycket trevligt!

Jätte Välkomna allihop.

 Nina / Viätts Kennel
 
 

Parat igen!

Ja nu har vi en kull på gång igen. Denna gång en nu händer det kull. Dell som vi velat para länge är en Éngelsk import som vi har. Men nu har hon fyllt 5 utan att det blivit nåt.
 
Och då visar det sig helt plötsligt att hon smugit igång ett löp. Och redan var på väg in i höglöp. Planen var att kunna använda en hane som var helt obesläktad för att kunna få in några ny linjer. Men efter som vi nu är i slåttern och jag inte har en aning om vilka hanar som är testade för vad i dagsläget så föll valet på min egen hane, Mc Keos Mick som är son till min älskade hund Lot.
 
Noll släkt med Dell.
 
Så nu väntar vi förhoppningsvis valpar efter Dell och Mc Keos Mick i  början av september
Mer om hundarna på hemsidan. Dells pappa är Bobby Daizels gamla Spot, och hennes helbror är en hund som Kevin Evans kört nu, Jimmi, som en del avlat på i Sverige. Dell är väldigt lik sin pappa och bror i vallningen. Länkar finns till filmer på dom under fliken valpar planeras på hemsidan.
Mick är den hane jag börjat min tävlings bana med i sommar. Kommer att bli många fler framöver.
 
Én tik kommer stanna på gården är planen.
Är nån intresserad av en valp så finns många släktingar att se i vallningen på gården. Mick har en kull innan som vi har en hanvalp kvar i. Nu 9 månader.
 
Min email fungerar för tillfället inte, förhoppningsvis fungerar den om 3 dagar. Så vill man nå mig så är det på någon av telefonnr eller på facebook. http://www.viatt.se/
 
http://www.viatt.se/valpar.html
 
Vi bokar in kurser och privat personer eftersom. Välkommen att höra av er om ni vill ta en vallnings semester eller behöver boende i kramfors området. Vi har ett helt hus att hyra ut.
 
Ha en härlig sommar / Nina
 
 

RSS 2.0