Vallning

Nu börjar vädret att bli bra igen och man börjar till och med längta till våren. Jag har en nytändning känns det som nu när valparna flyttat. Sista valpen, Sven flyttar idag.  Och har nu börjat träna några unghundar. Så kul och vilka hundar. Finns en del bilder i Picasa.

http://picasaweb.google.com/viattskennel

Tränar gör vi ju nästa alltid här och nu har några av mina elever tagit fasta på det och startat en tränings grupp på onsdagar. Jättekul och gratis eftersom dom går kurs här hos mig och är medlem i vallhundsklubb. Det krävs att dom har en del grundkunskaper och respekterar fåren. Men det är inget problem. Alltså inget som rena nybörjare får göra om dom inte har koll. Det skriver jag bara av den anledningen att ingen ska få för sig att man kan komma hit och träna som man vill.

Men man kan hyra in sig på gården med egen instruktör även under vintern om man vill. Fåren, 25a och vinterhage finns. Då krävs det att det skall vara en instruktör med dokumenterade kunskaper som man känner till.   

Vi försöker ställa upp så mycket vi kan.

Imorgon är det kurs igen kl 10. Eftersom vi fick ställa in förra helgen för kylan, -28 C tål ingen så är alla kursare välkomna i båda grupperna. Vi kommer att grilla korv och bjuda på så man kan ha lite trevligt också.

Här har också börjat lamma och igår föddes det ett fint tvillingpar, det är jättefina kraftiga lamm så det känns mycket bra! Mer om lammning kommer senare. 

Har ni funderingar om sånt så skriv gärna här på bloggen och fråga. Jag gillar att svara på frågor och har hållit på med får och lammningar sen 1991 så lite kan jag ;-) 

Ringer alltid en del som behöver hjälp på våren och nu har det även börjat komma frågor om valpningar mm. Är så kul att kunna hjälpa till med det som jag har som yttersta intresse. Så fråga på ni. Jag svarar gärna.  

Nu är det dags att göra klart för att sista valpköparna för denna gång ska komma. Dom kommer att älska denna vita valp för något mycket snällare kan man inte hitta. Så det blir nog med tåren i ögat som han lämnar oss nu.. Men brorsan Ben den lilla busen är ju kvar.

Föresten. Glöm inte att betala in medlems avgiften till vallhundsklubben.

Medlemsavgiften sätts in på SVaK:s bankgiro 5784-3336 eller postgiro 116 14 88-0.
Glöm inte att på inbetalningen skriva ditt namn och att det gäller webbanmälan. Om du betalar för familjemedlemskap måste du ange huvudmedlemmens namn och medlemsnummer.

Och att Angervallarnas årsmöte är den 19/2

http://www.angervallarna.se/?page_id=118

Ha en mysig helg det ska vi ha.

Nina

Kall vinter

Nu har snart alla valpar åkt utom lille vite Sven i Emmas kull som flyttar på måndag. Ben som också är efter Emma och Spot stannar här hos oss och är en härlig liten figur med pluto öron.

Rapporterna från alla är att det har gått bra att flytta till nya hem och alla verkar trivas mycket bra med sina nya valpar.

Det blev 2 st som flyttade till STH trakten, 4 stycken upp mot Jämtland 1 till Umeå 1 till Finland 1 till Dalarna. 1 till Bollnäs och 1 till Bjuråker 1 till Luleå Drar det bara i grova drag, kan komma mer sen ;-) Skriv gärna och berätta här på bloggen hur ni har det med valparna.
Tyra har redan börjat intressera sig för bilar i alla fall.. Hm..

Alla valpar är alltså tingade och sålda för denna gång. Nya parningar är på planerings stadiet men inget klart än.

Här har nu vinterna slagit till på allvar och mitt i det även lammningen. Första lammet har kommit och ligger så mysigt under en värmelampa med mamma. Tjock och rund. - 26 C är det ute nu. och här eldas det vilt för att ha det skönt inne. Äta gott och mysa blir kvällen jobb.

Har tänkt lägga ut några hundar till salu på hemsidan.

Men den vill inte spara som jag vill så det blir här tills vidare.

 Har för många som är bra och alla kan inte tävlas och tränas med i sommar så vi får se om rätt ägare dyker upp.

Dom är inte HD röntgade med det kan ordnas. Ingen av dom har dåliga höfter bakom i släkten eller syskon. Endast intresse på telefon. Svarar inte på email om dom. 0612-50013 eller 073 -8010190

Hane 3 år Godkänd vallhund Snabb, med naturliga utgångar stark, mycket bra tryck och driv. Vallar allt så länge man vill. Nåt för dig som vill tävla och träna. Social trevlig hund inga problem med andra hundar. Korthårig

Tik Snart 4 år, Öga: UA Godkänd vallhund, även tävlad i IK1, har 2 pris. Lydig, vältränad med naturliga hämt. Tränad för IK 2 Ingen som backar för jobb. Mycket snäll och trevlig familje hund. Långhårig

Tik import stam. drygt 2 år, Öga UA Mjuk, försiktig snäll tik. Kan utvecklas mycket med rätt ägare. Bör inte ingå i en större hundflock då hon väljer det före människans trygghet. Älskar dock människor och andra hundar. Har varit svår i vallningen, anlagen och intresset finns. Men hennes mjuka sida gör det svårt för henne. Håller dock gärna djur men gillar inte krav vid ex balansering men gör det. Behöver förare med tålamod och intresse. Långhårig.

Ha en mysig helg Nina

RSS 2.0