TÄVLING 25-26/10 I VIÄTT

Nu ska vi förbereda allt inför tävling.  Vi ska ha IK 1 och IK 2 tävlingar. Det första blir att ställa i ordning nere på åkern med enstaka buskar mm som ska tas bort. Sen ska fåren nu göras i ordning och tackorna kommer klippas.
 
Tävlingen kommer gå på vuxna tackor och större tacklamm. Alla väl vallade och sköter sig mycket bra tillsammans med hund.
 
Tävlingsplats är här hos oss i Viätt och vi kommer vara längst nere vid sjön mitt emot vår gård. Och skicka på hämt jäms med sjön. En mycket vacker tävlingsplats. Även nu på hösten. 
 
Det finns ett antal diken på åkern som måste passeras. Inga som fåren påverkas av och vi har haft tävling för några år se och det var inga hundar som heller märkte av dom.
Tävlingsfälteten, flera åkrar i ett är långsmalt men bredare än man tror och drygare för hundarna att springa. Det kommer att medföra sina klurigheter.
Klicka på bilderna så blir dom större
Bild 1: Tävlingsfält.
 
Det kommer finnas både fika och mat att äta så sponsra oss gärna med att köpa det.
Parkering kommer att vara uppe vid vägen, man kan inte köra ner bilarna till tävlingsplatsen. Och husvagnar kan parkeras vid det vita hus som ligger uppe vid gården. Säger man till så går det utmärkt att koppla in sig på elen i huset och använda dusch och toa mm där. 50 kr natten för elen/husvagn.
Där kan även övriga tävlande gå på toa om man behöver. Annars kommer det troligen att finns ett utedass nere vid tävlingsplats.
 
Boendet i övrigt hänvisar vi till Sandslåns vandrarhem som håller öppet längre för oss. Tackar vi för.
http://www.sandslansgastgiveri.se/
 
Vi som ska jobba i Viätt hoppas att ni ska få ett par trevliga dagar hos oss och att det inte snöar eller regnar :-)
Fler sponsorer kommer att fyllas på eftersom. Stort tack till alla dom!
 
Välkommen till  Viätts Fårgård & Kennel
 
/ Nina
 
 
Det kommer att finnas ett mycket fint prisbord till dom tävlande och är sponsrade av
 
ROYAL CANIN
 
FOLKSAM
Motorcentralen Umeå
BODISTRA
 
 
Anderssons Hund & Fritid
Håkan Hägglund, Böstabyns Kennel
Tonny Molander
Ingrid Wigur
Gunnar & Marie Mäki Jonssons Honung
Lantmagasinet Kramfors
 
 
 
 
 
 
 

Viätt i höstfärger.

Nu kommer höst regnet och det har dom senaste dagarna blivit mycket kallare. Dock ingen snö än och man får hålla tummarna för att det fortsätter så här ända fram till slutet av månaden så vi kan ha tävlingarna som vi tänkt. Man ser inte fram mot vintern direkt men den kommer varje år så. Mysigt att tända ljus och idag fick man elda i vedspisen för att strömmen gick. Verkar bli ett sånt år så man får ladda med ficklampor och ljus mm.
 
Hade ett kennel läger i helgen åt en annan kennel. Som tränade vallning hela dagarna. Lite annat fick dom väl tid till också. Kul att man trivs hos oss med träning utanför dörren i stort sett. :-)
 
Valparna växer och mår bra. Dom har gott om mat om man känner på deras tunga kroppar. Jättefina är dom och det finns bilder i Picasa på dem. Här är en länk till dom senaste.
https://plus.google.com/photos/116401535897674743521/albums/6067138548800543601
 
Vi har en hane otingad. Ingen har än valt valp så vilken det är blir en senare fundering.
Intresserad av en valp efter Viätts Isa och Mick ( Sven Sogneviks hane) slå en signal. Nr på hemsidan längst ner. www.viatt.se
Valparna är leveransklara och 8 v den 23 november.
 
Det är full fart på alla valpar just nu. Vi har Tim 1 år, Kelly 3 mån och lille Boss snart 6 v som härjar vilt tillsammans om dagarna. Roligt har dom och man är förvånad att den lille mannen hänger med som han gör. Har ett enormt självförtroende. Ska bli roligt att se vad det blir av dem.
 
Det var allt för tillfället. Känner mig just nu idefattig :-) Har någon en ide vad ni vill läsa om så säg till :-)
 
Ha det bra / Nina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugnet har återställts.

Nu har vi hunnit sova ikapp lite i alla fall både jag och Isa. Valparna äter och mår bra. Det blev som sagt 7 st. 5 pojkar och 2 tikar. Hade mest tikägare som spekulanter på valparna men nu har en del av dom tänkt om :-) och tar en hane istället! Tack för det. Könsfördelningen kan man ju inte göra nåt åt. Har en hane kvar just nu som går att tinga och en tik som vi ska behålla själva tills vidare.
 
Hade planerat denna kull just för att jag ville ha en tikvalp efter Isa, har ju en efter Emma och Ronja också. Så då har man svårt att släppa den tanken. Men vi behåller även Dells hanvalp och sen har vi vår nyinköpta lilla skotska tik Kelly :-) Så nu får jag att göra.
 
Har eventuellt en vuxen korthårig hane till salu. Blir 3 år nu i november, godkänd vallhund och är en duktig arbets hund. Eventuellt bra tävlingshund till rätt person. Glad och go som en labrador med en svans som viftar jämt. Lugn och snäll inomhus.Fungerar bra ihop med alla gårdens hundar. Till salu endast för att jag har en lika gammal hane som jag tränar mer med och som passar mig bättre. Intresserad kan ta honom på prov. Hittills så har mina hundar som säljs vuxna fungerat mycket bra när dom flyttat. Nr finns på hemsidan om man vill höra mer om honom. Som förare bör du vara lugn
 
Kan även tänkas ha en 1 årig hane också korthårig hane till salu också. Beroende på intresserad. Släppt på får, mycket trevlig vallning, mycket naturligt och att vara lätt jobbad. Bra nybörjar hund. En mjuk kille som skulle behöva vara ensam hund eller leva med lite mindre flock. Snäll med alla andra hundar och människor älskar han. Behöver få valla mer, men har stort intresse. Nr på hemsidan.
 
Valparna är som sagt jätte söta och det är även Boss, Dell och Micks valp. En snygg en. Här nedan kommer några bilder på valparna och dom andra hundarna.
 
Sonen hade rätt gissning av valparna :-) Till er andra, tack för att ni vill vara med och gissa :-) Vill man komma till oss och träna mm så går det ju alltid att boka in sig ;-)
 
Hanhund 3 år.
 
Hanhund 1 år
 
 
Bilder på valparna kan ni se här
https://plus.google.com/photos/116401535897674743521/albums/6064531303182652321?banner=pwa
 
 Och så någon bild på vår Dell - Mick valp på söndag 5 veckor gammal. Söt, långhårig och jättefull i bus! Sötast när han sover säger husse ;-)
Bild
Och på vår söta ny tik från Skottland. Kelly
 
 
Det som nu kommer att hända i Viätt är att till helgen kommer det att vara ett kennel läger åt en annan kennel. Med vallhundsträning.
Vi ska även ha vallhundstävlingar hos oss den 25 - 26 oktober om man vill komma och titta eller hjälpa till.
Klippning av fåren står nu och stampar, samt allt annat som har med hösten, vintern att göra. Men allt brukar lösa sig till slut.
 
Mer valpbilder kommer i picasa, håll koll. Och är man intresserad att träffa någon av hanhundarna eller är sugen på den sista hanvalpen så finns telefonnr på första sidan, hemsidan www.viatt.se
 
JAG KOMMER INTE ATT SVARA PÅ EMAIL OM HUNDARNA. Utan är man intresserad så ringer man. Har slösat bort många timmar på att vara snäll och svara på saker för att sen inte bli nåt i alla fall. Men pratar gärna i telefon så välkommen att höra av sig :-)
 
TILL SALU
 
Vi har också många fina fårskinn till salu inför vintern. Sköna att sitta på i alla lägen, eller ha i barnvagn, pulkan mm.
Lammkötts lådor kan också beställas och kommer levereras från nu och fram till  jul mm. Brukar även gå att beställa under resten av året.  
 
Klicka på bilderna nedan så syns dom bättre. Har många mer skinn än dessa i flera färgnyanser och storlekar.
 
 
Ha en trevlig helg / Nina
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0