Kennelläger 2015

Nu är det ett nytt år och mycket som ska planeras in.
 
Har börjat kurser i helgen som var, 10 söndagar framöver så kommer vi att köra på. Deltagarna var så många så dom har fått välja i första hand 5 dagar var och där det går kan man välja någon dag till sen. Vi kommer att hålla på tills in i mars.
 
Är man sugen att komma till oss och träna hund, med eller utan hjälp i år så är man välkommen att boka. Finns ett helt hus med upp till 10 sängplatser i första hand som man får bo i. Men har även ett annat hus på gården så det finns lite fler sängar också.
 
Man kan boka egen träning om man har det kunskapen. Med mig som instruktör eller ha en egen instruktör med. Det kommer att finnas större grupper med får att valla på flera ställen om man exempelvis vill träna sortering mm. Alla utan lamm i år. Banor går att bygga efter önskemål för träning inför tävling.
Här kan man boka träning hela året om. Även nu på vintern. Med boende. Finns då en bra vinterhage och en 25a att träna i. ca 40 ungtackor som går att dela i grupper som man vill. Telefonnr står på hemsidan.
www.viatt.se
nina.me@telia.com är emailen om man vill ha kontakt.
 
Huset kan även bokas för boende när det inte är kurser om man behöver övernattning. Självhushåll, fullt utrustat.
 
 
OM KENNELLÄGRET 2015

 Nu är ett datum satt och det är torsdagen 16 till söndagen den 19 Juli. Alla med en Viätts hund är välkommen, ja och respektive naturligtvis. Vill gärna ha dom som hjälper till även i år med allt! Vi vidarutvecklar det vi gjorde 2014. Alltså kommer det behövas dom som tar olika grenar. Sussie och jag tar väl vallningen exempelvis. Men vi hade ju en hel del andra grenar med också

Vi funderade länge över datum, slåtter, tävlingar mm. Men nu kör vi så får vi se vilka som kan komma. Vi ville ha lite badsäsong vilket var väldigt populärt ifjol Vill man semestra här fler dar så är man välkommen. Vi delar på boende så gott det går, vi har vita huset, lillhuset, rum i vårt hus. Husvagn och tält. Så långt det går. Stuga finns att hyra på andra sidan sjön också genom föreningen Styrnäs Framtid. Och så har vi ett 6manna tält. Boendet bjuder vi på under läger dagarna för dem som bor på gården. Så vad vill ni göra, och vilka kommer, vilka dagar, hur vill ni bo. Boka det med Sussie i GOD TID så vi vet. Hoppas många kan komma.

Susanne Härneberg tar emot era anmälningar. Även här på fb, annars tele eller email. susanne_harneberg@hotmail.com

 

Vi kan även berätta att vi under december helt oväntat fick lamm. Vi hade planerat vår lammning till maj men det tyckte inte tackorna var en bra ide. 13 st kan vara betäckta, men än har 4 lammat med tillsammans ha 9 lamm, 1 fyrlingkull. Alla mår bra. Vi har åtminstone en till på gång. Tur vi är vana vid tidig lammning så allt finns ifråga om värmelampor mm om det behövs. Lammen var fina i storlek och genomsnitt 5 kg var på dom tvillingfödda och 3 på fyrlingarna.

Isas valpar flyttade också hemifrån och nu har det börjat komma rapporter att det går så bra. Tidiga att börja valla verkar dom vara. 3,5 månad gammal är dom väl nu.

I övrigt så tränas det hund en del så dom kan börja jobba med fåren i sommar.

Ha en bra vecka. Nina

 

 
 
 
 

RSS 2.0