Valp rapport!

Tiden går så fort nu och valparna som man skickade hemifrån har redan blivit 3 månader gamla. Helt otroligt.

Nu kan jag i alla fall tala om att vi släppt en del av dem på får. Och oj är dom födda till vallhundar! Så roligt att se så små valpar med mycket korta ben springa för livet efter fåren och faktiskt både försöka och lyckas med att stoppa, vända och driva dom tillbaks till ägarna. Även om man inte lyckas jämt så kan jag säga att viljan finns stark! Och en sak till, rekommenderar varmt en parning med Carina Björkmans Måsarps Max. Som är pappa till dessa småtroll.

En härlig stil och en hel del driv verkar dom få som man kan se redan på dessa små. Sen vet man ju aldrig hur dom utvecklas men härliga är dom och nu har vi sett Selma, My, vår Trollie, Greg och söta Beth här på våra får. Dimma har träffat gårdens får i Vindeln och sägs även hon få mycket härlig stil. Och Sid i Mariestad har träffat får hos Karl-Erik Tibblin där matte tränar vallning med sin andra hund. Boss han har ju även han egna får som han får följa med till, det köptes nämligen 6 tacklamm här när dom köpte valpen :-)

Lilla Bill han har inte träffat får än vad jag vet, men han har istället fått vara med på agility SM.. Ja inte själv då men hans husse deltog i medium klassen med sin gamla trokännare pudeln Aston! Och vet ni vad! Dom VANN SM guld! Strålande gjort Thomas Malteryd och Aston den gamla 10 åriga kämpen! Rätt nöjd kan vi väl vara nu och hoppas på att Bill kan lite ta plats på scenen sen med Thomas. ;-)

Fräck han rapporteras träna lydnads 1a för fullt, ( skojar) Men matte skickade en film faktiskt där han är jätte duktig! Och så uppmärksam. Misstänker att han kommer att träffa får inom kort han med.

Det enda skumma med dessa valpar skulle då kunna vara öronen. För att ge en målande beskrivning, ni vet schäfer öron som står i kors på huvudet. Har dom allihop tydligen :-) Kan inte annat än skratta men det verkar ju i alla fall bli ståöron av eländet till slut!

TRÄNINGAR DÅ!
Behöver ni det eller räcker det med dom som är i klubben nu?

Annars kan vi säga att om ni vill träna så kan ni komma hit på MÅNDAGS kvällar från ca 16. 00. Sen kan man ju hålla på en bra bit in på kvällen. INGEN träning 4 juli då är jag borta.

Ring om ni vill komma. Så jag vet hur många det blir. Start efter midsommar. 50 kr för egen träning, 100 kr om man vill ha instruktör hjälp.

Rapport från Viätts Zeb är bara positiv, han kallas numera Zorro och hjälper till med korna på gården i Östersund. Och det var som jag trodde, han är en mycket bra nöt hund. Något man kan tänka på nästa gång man parar hans mamma Ronja igen.

Jag själv har fått en ny stjärna och denna gång kan jag säga att min tränings motor har satt igång på allvar. Problemt är bara att stjärnan är bara 4 månader och inte jätte redo att börja hård träna. Men skulle inte säga att jag blev förvånad om lill tjejen gick ett VP vid 8 mån ålder.. Men vem har bråttom ;-) BLI STOR NU!!
Vem pratar jag om tror ni.. Jo naturligtvis MCkeos Sessan. Som inte är min egen uppfödning utan från Staffan Vallins och Mary Lundgrens uppfödning. Staffans Yan är ju mamma och min Lot är pappa. Lill tjejen har verkligen plockat det bästa från sina båda föräldrar och hon är en så bortskämd liten sessa som hon kan bli nu. Och hon så älskar sin matte :-) Också ett plus. Ni som sett henne vet vad jag menar :-) Underbar är valpen! 

Det är nu Trollie också vår egen 3 mån uppfödning men på ett helt annat sätt! Och som den lilla vallar så... Spännande ska det bli i höst. 

Nog härifrån, nu ska jag vänta på vårt nya fina kylskåp.. Maken har varit och köpt ett nytt. Vad tror ni, när gångjärnen börjar lossna, är det dags för ett nytt då? Tror vi haft det andra i 25 år.. ;-) 
Och så ska jag plantera. Alla vackra blommor jag köpt igår kommer att göra gården till en oas, ni får väl se om ni kommer på måndag och tränar.. Har en trädgård faktiskt ;-) 

Föresten, kommer att vara borta 4-5 och 6-7 juli då har jag vallhunds kurs i Umeå genom gröna Navet. 
http://www.gronanavet.se/
Kolla under senast inlagda aktiviteter.

Ha en härlig midsommar. Här blir det vila, mat, cirkus och djurparken i Junsele under helgen :-) 

Nina
 Sommar

Dags för en ny blogg har jag hört.
Här är det full fart och jag hinner inte riktigt med allt som skall göras men man får pricka av en sak i taget.
Vi hade förra helgen och veckan kurs med en amerikanska här i 6 dagar, Jan Wesen. En mycket bra kurs och med många skratt. Det vallades både får och nöt. Kurserna var uppdelade på 3 dagar. Så första gänget på 8-9 st kom på fredagen till söndag och sen kom nya måndag till onsdag. Den som ordnat detta läger var Isabelle Lundstedt. Med på kursen var, aussies, working kelpie, cattle dog, border collie.

Alla valparna har ju flyttat till nya hem och jag har tänkt hinna uppdatera mig med er alla mer men det kommer ;-) Dom jag har pratat med verkar alla väldigt nöjda i alla fall med sin valp. Lilla Bill, matte och husse var vi in och fikade hos igår på väg hem från Källbomark och vallhunds tävlingarna där. Vilket litet charmtroll han är den killen.

Tävlade i helgen i alla fall i Källbomark. 
Resultatet blev Lot IK2 70 p på lördagen utan fålla och 78 p på söndagen när matte visslade bort honom i hämtet. 
Han skötte sig strålande som vanligt. 
Emma Ik 1 fick 71 p ( tror jag ) På lördagen och en 5 plats och 82 p på söndagen och då en 4 plats. Kommentaren: Orutinerad på lördag ;-) Och intensiv på söndagen.. Hon skaffar sig fort rutin den lilla räkan. 
Mycket nöjd med henne och nu såg jag var bristerna var i fösningen så det blir att träna till nästa IK 1. 
Miro blev godkänd vallhund på lördagen med 78 p något för flankande för dagen ansåg jag men jobbade på fint. 
Söndagen startade vi IK 1 ( trots att sunda förnuftet sagt nej ) slutade med en icke hämtning där han drog med fåren till hanteringen.. Dum matte. Mer träning. 

Det var svårt för unga hundar med en helt del diken och ojämn terräng på banan. 
Isa hon tjurade i utgången och visslades om ett par gånger, syntes att det var hennes orutin med utställare som hon inte fixade. Gjorde ett bra upptag till slut och halvägs ner med fåren så kutar hon fram och splittrar dom. Matte ryter ligg och hon blir liggande mitt i flocken. Hm.. Mer träning. Ej godkänd alltså. Lövånger nästa. Behöver utställaren.. 

Totalt en mycket trevlig helg och tack snälla Ann-Charlotte för boende och trevligt sällskap!
Trött blir man i alla fall. 

Har funderat över slutet på era kurser, ni vet vilka ni är. Nybörjar kursen 2 ggr kvar och fortsättnings kursen 1 ggr. 
Ska vi skjuta på dem till hösten, aug-sept. Någon som kan köra på kvällar under veckorna så kan jag med. Ring mig. Så vi kan planera. 

Efter midsommar så kan man komma hit och träna om man vill. Då är åkern slagen och det finns tillgång till hämtträning mm. Nu är gräset högt men 25an finns om man vill träna där och en mindre hage som är ner betad av fåren. 

Kommer att ha några kursare som kommer hit en gång i veckan för träning på veckodagar. Intresserad att vara med då, hör av er. Max 6 tar jag då. 

Vidare så kan jag berätta att Zeb har flyttat till Östersund på prov på en kogård. Och Dell är inhyst hos Håkan Hägglund Böstabyns på lite träning. Verkar gå bra för båda 2 där dom är.

STORT GRATTIS säger vi också till!

Caroline och Viätts Ville ( Ronja och Ferry ) Som nu har GK B höfter.

Caroline och Ville för ett jätte bra MH.

Catarina Gunnarsson och Viätts Roy ( Lantis Vilma och Lot ) För en härlig 6 placering på sin första IK 2 start! Med 40 startande!
Catarina och Viätts Sam ( Ronja och Ferry ) Som även dom gjorde ett jätte bra MH )

Malin och Viätts Nova för sin första lydnads start och var bara 1 p från första pris! Det tar ni!

Och naturligtvis till våra agility tävlande!

Cicki Wincent och Grim ( Lantis Vilma och Lot) Som har 2 cert nu, 1 i hoppklass och 1 i agility!
Thomas Thissen och Kick Ass ( Linn och Lot ) Som plockar placering på placering i Norge.
Anna-Karin Andersson Och Viätts Vie ( Ronja och Is ) som vunnit i hoppklass!

Ha en härlig sommar. 

Nina
 


 

 

 
 

RSS 2.0