GOTT NYTT ÅR

Önskar vi er alla här i från Viätt.

Och hoppas att ni alla får vara friska och ha ett bra år nästa år.

Här har julen varit lugn och trevlig. Dock med 3 dagars strömavbrott efter julafton så nu tar vi igen tv tittandet med råge. Värme hade vi i form av vedspis, många ljus och en radio på batteri. Det gjorde att man tyckte att det fungerade i det längsta. Men vattnet blev det som var jobbigt. Djuren behöver mängder. Vi klarade dock även det men längre än 3 dagar vill jag nog inte vara utan vatten!

Valparna växer och frodas. Dom är nu 5 veckor gamla och vilket gäng. Ska nog aldrig mer ha en korthårig kull samtidigt som en jätte långhårig. Helst inte med sådan storleks skillnad på föräldrarna. Man får ju ångest att dom korthåriga är för små mm.. Egentligen är dom strålande fina bara mindre än sina långhåriga kusiner i rummet brevid :-) Dock inte med mindre fart och attityd!

Fina är dom allihop och nu börjar man se vilka som kanske skall till vilka ägare. En del har ju önskemål och det verkar som vi får ihop det med alla valpköpare även denna gång ;-)

1 hane finns till salu. Återbudet är i Emmas kull.
Men om någon av er 2 som kom sist in på Ronjas 2 hanar vill byta kull nu så finns ju möjligheten. Tiina och Jonny. Ni fick ju aldrig välja.
Hör av er i så fall.

Så därför säger jag bara att 1 hane finns att tinga. Just nu i Emmas kull med Spot. Det troliga är att det är den hane som har halva ansiktet vitt, och 2 blå ögon. Lite längre päls.

Namn har det börjat komma in.

Emmas -Spot kullen

Hane: Vite Sven ;-)
Hane: Husku, jämtländska för rejäl, utomordentlig, bra.
Tik : Milli
Tik : Miz blueye
Tik . Poppy
Hane : ?
Hane : ?

Ronja - Suck kullen

Hane : Kasper
Hane : ?
Hane : ?
Tik : Allis
Tik : Tyra
Tik : ?

Träning: Kommer att ske till veckan om någon är intresserad och om vädret är bra. Man kan till ex ta igen kursgången man missat om man vill.  Ons, tors eller fredag. Hör av er.

Så gott nytt år på er allihop.

Nina med familj

Vitt ute och julen närmar sig.

Nu har jag äntligen kommit hem igen efter att ha varit på resande fot nästan hela veckan. Ber om ursäkt för den inställda kursen i helgen, vi får bestämma mer sen när vi träffas nästa gång.

Nu när man har varit borta nästan en vecka från valparna så oj vad dom har växt. Nu 3 veckor gamla så är i alla fall just nu Emmas valpars stora nöje att rymma ur valplådan. Skall i veckan ändras så dom slipper den och kan kuta omkring mer. Ronjas, har inte riktigt kommit på det än men det är bara någon dag borta innan man hittar dom i hallen. Emmas ena hane, den vita, han lyckades ta sig ända till köket imorse och mötte där husse ;-)

Men nu börjar man i alla fall ana att det kommer bli små individer av dessa valpar. Vi har äventyraren, tuffingen, sötnosen, mys fisen och svansviftaren mm i Emmas kull.
I Ronjas så är det lilleman, busen, busfröken, gladskiten, den nyfikna mm.. ;-) Vem som är vem talar jag inte om än men även där har vi svansviftare så det räcker och blir över ;-)

Men nu finns lite nya bilder på kullarna i picasa.

http://picasaweb.google.com/viattskennel

Ha en mysig vecka! Nina


Lucia

Trevlig Lucia på er allihop! Jag kommer att vara borta denna vecka. Finns på mobilen om det är så att ni vill ha tag i mig.

Alla valpar växer och frodas.

Emmas kull har nu alla ögonen vidöppna och tycker sig se och höra allt! Dom viftar på svansen och springer omkring på raka ben i valplådan. Emma och hennes mamma, mormor Linn hjälps åt att hålla dom rena :-) Linn älskar nämligen att vara i den där lådan med valparna. Och Emma tycker det är helt ok att dom får mat av henne så kan mormor sköta städandet :-)

Ronja hon pysslar och myser själv hon. Och där är ju valparna 4a dagar yngre vilket också märks på utvecklingen av ögon och balans mm. Men dom är så på gång dom med och om en vecka så rymmer alla 13 ur valplådorna!

Kommer nya bilder till veckan men nu åker jag som sagt bort denna vecka så nu får hålla er.

Alla valpar är nu tingade efter Ronja -Suck och Emma-Spot

Vill ni ha en valp härifrån eller efter ex vår Dombäcks Lot så är det nu en kull på gång och det verkar som det kommer fler framöver. Mer om det sen.

Gabriella B väntar en kull med hennes Kronvallarens Pandora som är parad med Lot. Mer om det på hennes hemsida. http://lammhagen.se/

KURSEN
Till helgen! Kan bli inställd med kort varsel. Då jag är mycket osäker på när jag kommer hem, fre eller kanske lör så kommer jag att skriva här om den blir inställd. Ring gärna på mobilen innan ni åker hit på lördag så jag kan bekräfta hur det blir.

Ha en trevlig vecka.

Nina

Nya valpbilder

Finns nu i Picasa. Kommer en blogg sen med.. När jag hinner..

Emmas: Börjar få ögon.
https://picasaweb.google.com/viattskennel/EmmasValparFodda23Nov2011#

Ronjas: växer så det knackar.
https://picasaweb.google.com/viattskennel/RonjasValparFodda27Nov2011#

Hörs sen.

Datan åter!

Ja nu har jag fått tillbaks min dator. Så nu kan jag alltså sitta uppkopplad igen. Men jag har inga email kvar mer!!Och jag saknar hela office paketet så jag kan tyvärr inte läsa en del saker som skickas till mig. Vet inte om det kommer att gå att återställa något av emailen.

Jag har heller inget program i datorn än för att redigera bilder! Jobbar på det.  

Så snälla valpspekulanter!! Kan ni ta kontakt allihop ni vet vilka ni är och skicka mig ett nytt email så jag får er adress! Helst Sari!

Andra som känner sig bortglömda.. Skriv ett ni med.

Valparna mår i alla fall strålande och växer så det knakar!

Kommer mer snart.

Nina


RSS 2.0