Sommarvärme

Dom senaste dagarna har det blivit så varmt. Och allt skjuter nu fart så intensivt, idag regnar det vilket kommer att göra bra för all grönska. Stängsla, klippa djur, släppa ut står på dagordningen. Som tur var så har vi fått hit 2 praktikanter som hjälp! Mycket duktiga tjejer som jobbar och sliter!
 
På vårt schema står ju också skötseln av alla 15 valpar som nu finns i vårt hus. Har man missat det så läs föregående blogg. Och naturligvis alla andra hundar på gården.
 
Våra egna blev nu 4 veckor i lördags och dom in adopterade blir 4 veckor imorgon tisdag. Så dom är väldigt jämna i ålder. Behöver jag säga att det är full fart bland dom nu :-)
 
Intressant att se 2 olika kullar på nära håll så här, som man dessutom inte har planerat själv den ena.
Vår kull är 8 små intensiva terrier valpar känns det som, med en otrolig aktivitetsnivå.. ;-) Blir spännande att se vad det blir av dom. Små, med inte så mycket päls även om någon är mer långhårig än dom andra. Grym ögonkontakt så fort man tittar till dom! Då sitter 8 st, rakt upp och ner och försöker stirra ner en.. Ta mig :-)
 
Sen har vi kull nr 2 , här har vi nallebjörns stuket, helt underbara att gosa med och som sover mycket. Men när dom är i gång, ja då hörs dom ;-) Rymmer och rymmer :-) Mycket päls och betydligt längre, med större huvud och kropp än mina.
 
Riktiga charmtroll är dom alla 15  i alla fall, och man får ju alltid sina favoriter, kan inte hjälpas. Växer och mår bra gör dom, har nu avmaskats 1 ggr och snart är det dags för nr 2. Klorna är det ett fasligt klippande, tur man har praktikanter :-)
 
I vår kull så har vi som det verkar nu bara 1 hane som kan tingas. Vilken är osett än, då inga hanvalpar är bestämda till vilken ägare dom ska. 2 ska i dagsläget jobba på kor så jag kommer att sitta en hel del och titta för att komma på vilka 2 som kan bli lämpliga. Mer om våra valpar kan man läsa på vår hemsida. http://www.viatt.se/valpar.html
 
Den andra kullen får man ta kontakt med Håkan Wilson om.
Mamma Fan är i alla fall forfarande spårlöst försvunnen.
 
Bilder på hanvalparna i vår kullen kan ni se här. Är alltså en av dom som finns att tinga. Hanen på bild 3 är inte smutsig utan kommer bli väldigt gråspräcklig i ansikta och tassar som det verkar. :-)
 
 
Ha en härlig vecka / Nina
 
 
 
 

8 valpar blev 15 genom delning..

Blev ett litet hopp här med att uppdatera bloggen om valparna som jag tänkt. Det beror på att i söndags så fick vi höra om att en annan tik som är bosatt mot Övik hos sin fodervärd var försvunnen,Fan som hon heter har också precis fått valpar. Dom blev 1 vecka igår.. Så fort jag fick höra det på söndagen så ringde jag Håkan W som är hennes ägare och bosatt bara ett par km från oss. Sa att dom kunde komma med valparna hit.
Isa har ju precis också fått 8 egna valpar. Valparna kom på em och dom var hungriga. Matte hade försökt ge dom mjölk ersättning men 6 dagars valpar som diat kan vara nog så tjuriga. Dom hade dessutom varit utan mat ett dygn så dom åt, och åt när dom kom.
 
Det har varit en hel del funderingar på hur det ska gå mm.. Och att tiken ska laka ur och bli tunn, Vill bara säga det att jag hade aldrig erbjudit oss ( henne och mig ) om jag misstänkte att min tik skulle fara illa.
 
Isa var/är i kanonskick efter sin valpning och ligger åt det feta slaget på sin kropp ;-) Precis som sin mor som fött kullar på 13 valpar utan att det synts på henne.  Hon har fri tillgång på allt det bästa i mat och hon får tillskott på vitaminer. Så hon mår jättebra. Vi är mycket nog med att sköta om henne.
Valparna är ju dessutom nästan lika gamla, Isas är 3 dagar äldre. Och det var ju också jättebra för dom har samma rytm när det gäller mat och sömn. dom får förutom Isas mjölk även stöd mat med flaska så dom ska få i sig ordentligt med mjölk och avlasta Isa ibland. Men kan säga så här, pulver mjölk är blä.. Men blandat med god fårmjölk då smaskar dom gott..:-) Men dom har kommit in i en bra rytm nu där hälften sover och hälften äter. Sen kommer dom att få börja smaka välling mm rätt tidigt nu så man avlastar mycket på Isa. Men hon har mycket mjölk, valparna är tysta och nöjda. Isas mamma Linn har också hjälpt till. Hon har tvättat och skött dom nya små så jag inte behöver hjälpa till med det.
 
Nu har det gått 3 dagar och valparna mår alla strålande. Bilder kommer. Dom är jämna i storlek och jättefina.
Våra är tre färgade allihop och Håkans är svartvita. Och ja det har varit någon fundering där också på hur vi håller isär dom, Så då kan jag berätta att Håkans har både ett bomulls snöre om halsen och är rakade på en liten fläck i nacken. Förutom då färgen som syns ordentligt på alla våra.
Sen ska man komma ihåg att jag har fött upp border collie sen 2005 och dessutom haft flera kullar samtidigt vi något tillfället så jag är ganska van både på att sköta valpar och hålla isär dom :-) De är inte så lika som man tror. Till och med barnen ser skillnaden på valparna.
,
Våra som dessutom är 3 dagar äldre har nu börjat att kisa med ögonen så om några dar ser dom oss. Så söta är dom.
 
Tiken Fan är fortfarande försvunnen! Hon var på gården där hon bor när hon försvann.
 
Fan 4 år, Border collie tik, som har 1 vecka gamla valpar, försvann 27 april 2013 från Nätrabölen, Bjästa, Örnsköldsviks kommun, ÅNGERMANLAND.        
Fan försvann från gården när hon var ute på rastning. Fan är chipmärkt och försvinnandet är polisanmält.
Kontakt 070 348 07 53 eller 070 397 02 97
Här försvann Fan. Kartlänk: http://goo.gl/maps/M0ZW4
 
Det här är Fan mamma till 7 små valpar! Håll utkick.
Bild: Fan 4 år, Border collie tik, som har 1 vecka gamla valpar, försvann 27 april 2013 från Nätrabölen, Bjästa, Örnsköldsviks kommun, ÅNGERMANLAND.         
Fan försvann från gården när hon var ute på rastning. Fan är chipmärkt och försvinnandet är polisanmält.
Kontakt 070 348 07 53 eller 070 397 02 97
Här försvann Fan. Kartlänk: http://goo.gl/maps/M0ZW4
AMMA ÄR ORDNAD TILL VALPARNA.
 
 
3 av våra fina killar finns till salu. www.viatt,se
står telefonnr.
Finns många släktingar på gården att komma hit för att titta på i vallningsarbete.
Finns många valpar att träffa just nu på vår gård.
 
I helgen, fre - sön så har vi vallhundskurs med Peter Nilsson här i Viätt. Kommer alltså inte att finnas tränings möjligheter då. Men om man vill komma och lyssna så finns den möjligheten men det är anmälning i förväg. Inte bara droppa in. Och det kostar en mindre summa. Telefonnr finns på hemsidan.
 
Valparna mår som sagt bra och växer alla så det knakar.
Bild: Ja nog känns det som 101 dalmatiner när man tittar på dem. Mätta och Sött sovande.
ISA MED SINA VALPAR
Bild: Isa med sina valpar som också är mätta och nöjda.
OCH LINN MED FANS VALPAR.
Bild: Linn sköter Håkans adoptiv valpar. Som Isa matat så dom sover söt.
 
Samarbete på högsta nivå i Viätt. Med våra kanon fina tikar.
 
Ha en härlig vecka och helg.
Nina
 

RSS 2.0