Vallning

Nu börjar vädret att bli bra igen och man börjar till och med längta till våren. Jag har en nytändning känns det som nu när valparna flyttat. Sista valpen, Sven flyttar idag.  Och har nu börjat träna några unghundar. Så kul och vilka hundar. Finns en del bilder i Picasa.

http://picasaweb.google.com/viattskennel

Tränar gör vi ju nästa alltid här och nu har några av mina elever tagit fasta på det och startat en tränings grupp på onsdagar. Jättekul och gratis eftersom dom går kurs här hos mig och är medlem i vallhundsklubb. Det krävs att dom har en del grundkunskaper och respekterar fåren. Men det är inget problem. Alltså inget som rena nybörjare får göra om dom inte har koll. Det skriver jag bara av den anledningen att ingen ska få för sig att man kan komma hit och träna som man vill.

Men man kan hyra in sig på gården med egen instruktör även under vintern om man vill. Fåren, 25a och vinterhage finns. Då krävs det att det skall vara en instruktör med dokumenterade kunskaper som man känner till.   

Vi försöker ställa upp så mycket vi kan.

Imorgon är det kurs igen kl 10. Eftersom vi fick ställa in förra helgen för kylan, -28 C tål ingen så är alla kursare välkomna i båda grupperna. Vi kommer att grilla korv och bjuda på så man kan ha lite trevligt också.

Här har också börjat lamma och igår föddes det ett fint tvillingpar, det är jättefina kraftiga lamm så det känns mycket bra! Mer om lammning kommer senare. 

Har ni funderingar om sånt så skriv gärna här på bloggen och fråga. Jag gillar att svara på frågor och har hållit på med får och lammningar sen 1991 så lite kan jag ;-) 

Ringer alltid en del som behöver hjälp på våren och nu har det även börjat komma frågor om valpningar mm. Är så kul att kunna hjälpa till med det som jag har som yttersta intresse. Så fråga på ni. Jag svarar gärna.  

Nu är det dags att göra klart för att sista valpköparna för denna gång ska komma. Dom kommer att älska denna vita valp för något mycket snällare kan man inte hitta. Så det blir nog med tåren i ögat som han lämnar oss nu.. Men brorsan Ben den lilla busen är ju kvar.

Föresten. Glöm inte att betala in medlems avgiften till vallhundsklubben.

Medlemsavgiften sätts in på SVaK:s bankgiro 5784-3336 eller postgiro 116 14 88-0.
Glöm inte att på inbetalningen skriva ditt namn och att det gäller webbanmälan. Om du betalar för familjemedlemskap måste du ange huvudmedlemmens namn och medlemsnummer.

Och att Angervallarnas årsmöte är den 19/2

http://www.angervallarna.se/?page_id=118

Ha en mysig helg det ska vi ha.

Nina

Kommentarer
Postat av: Caroline

Så trevligt med lite uppdatering :), mindre roligt att höra om eran träning på Onsdagar ;) (riktigt avis blir jag kan jag lova för det är sååååå roligt hos er men aldeles för långt att åka) Lycka till med lamningen :)!!!! Kramis

2012-02-10 @ 15:50:07
URL: http://caroline0oscar.cybersite.nu/
Postat av: Ingmarie

Spara alla frågor och svar så har du snart innehåll till en bok! Är guld värt att ha någon att fråga med sån erfarenhet!

2012-02-12 @ 21:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0