Djuren är ute!

Nu börjar sommaren komma på allvar till oss i norr. Igår hade vi +28 grader och än är det bara försommar. Det som behövs nu är ordentligt med regn för det är för torrt i backen så det växer så sakta och vi behöver beten, och att det växer så vi kan slå ensilage runt midsommar. Känns konstigt att läsa facebook och se att dom i södra Sverige har slagit första skörden redan. Här har ju isen nyss släppt på sjöarna. :-)
 
Nåja vi kommer igång vi norrlänningar också, är väl bara lite segstartade :-)
 
Våra 2 ( av 3 ) grisar är nu ute i en sommarhage i anslutning till ladugårn så dom har som ett öppet hus att gå in, äta och sova i. Dom njuter och har en kallkälla som går där som redan grävts upp en del, blir härlig lermark att rulla sig i. Precis som grisar ska ha det. Vi får väl se nu eftersom sommaren går om dom kommer att vara dräktiga och få ungar i augusti. Blev ju ett lite misstag där när en av våra ( 3 ) gyltor visade sig vara en galt, okastrerad och det upptäckte vi inte förräns dom började brunsta efter ett par månader. Inte lätt, man står ju och klappar huvudena jämt, och tittar väl inte bak om man inte förväntar sig det ;-) Nåja, dom är runda och fina så vi får vänta och se helt enkelt. Galten blev såld till en annan gård med grisar så han får nu bli pappa till fler så småningom. Allt löser sig.
Foto: Sol, sommar och glada grisar! Vad jag har saknat det!
Våra 2 äldre kor har också nu fått komma ut i solen och njuter för fullt. Och även hästarna har fått komma ut i sin sommarhage! Nyverkade fötter och klippta kan dom nu få njuta av gräset. Korna får först gå lite i hage runt gården för att förstå elstängslet sen flyttar dom ut till dom andra hagarna.
Foto: sommarbete nu! Lyckliga hästar nu också.
Foto
 
I övrigt så har vi en hund hemma som är till salu, det är Vince 2,5 år efter Kronvallarens Pandora och vår Dombäcks Lot. Ägarna har slutat med djuren på gården så han behöver komma någonstans där han får jobba.
Han är lydig och snäll, lugn och tyst i bil. Stark mentalt. Och en starkt vallhund. Men är inte grundtränad i vallning, dock lydig. Han kan jobba på alla djurslag med största sannorlikhet men behöver tränas först. Snygg stil, intensiv med bra flanker. Hans föräldrar är båda DNA testade fria för CEA, och hans pappa är även DNA testad Fri IGS ( B 12 brist ) Båda föräldrarna har A höfter. Just nu finns han hos oss. Skulle ta honom själv men han och min ena hane Mick drar inte jämt, vilket gör att det kan bli för jobbigt i längden. Inte hund elak alls är han, men kan valla andra hundar. Bra pris till rätt ägare. ring mig vid intresse. 073-8010190 el 0612-50013 kan visa honom i vallning ett tag till. Men säljs även till annat om det är rätt hem.
Hanen till höger är det, ska se om jag kan få en bättre bild sen. Svart-vit, långhårig.
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1080/2012
 
Lite från oss för denna gång, Isa löper inte än, men som jag räknat ut så löpte hon i december. Läs mer om det på föregående blogg.
 
Ha en trevlig helg. Nina
www.viatt.se
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0