Våren!

  Det har börjat enormt fort här i Viätt i år. Hela gårdsplanen är redan tinad och det är väldigt ovanligt hos oss i Ångermanland. Det värsta med det är att man måste kratta gården mm mitt i lammning mm.
 
Vi har haft full lammning här och den började i januari och än är det inte riktigt slut. Vi har i dagsläget fått ca 120 jättefina lamm. Innan vi är klara ska vi väl ha fått ca 160 lamm i år.
Jag har också börjat klippa fåren nu så dom sa vara fina innan vårutsläppet som säkert blir mycket tidigare i år.
 
I Övrigt så har jag haft kurs här i vinter och det har börjat bokas in en del under våren nu också. Tänkte skriva in en del här nedan så vet man om man vill boka en helg för träning eller boende mm hos oss.
Man kan även hyra vårt hus om man ska på andra aktiviteter i områdena runt oss. Eller bara vill ta semester i vackra Ångermanland. Här bor man. Äldre hus, men fullt utrustat, gott om sängar och tv med boxer finns.
Här kan man exempelvis, plocka bär, skogarna är oändliga, fiska, besöka Box för lite whiskey, bada på badplatsen på andra sidan sjön, fiska ädelfisk,  träffa gårdens djur, hästar, kor, får, katter, hundar, grisar, höns. Och naturligtvis valla så mycket man vill. Både egen träning och om man vill ta lektioner. Vi har  boende och vallnings möjligheter, sommar som vinter
 
 
Skriver in en del som jag just nu vet är bokat så man kan kolla av om man vill komma hit.
 
Funderar på att ha en tävlings / VP inspirerad kurs exempelvis 25 -27 april om det finns ett intresse. Kostnad. 700 kr dan + boende. Där ska hunden ha sån koll att du kan skicka på längre hämt, fråndrivning eller fösning beroende på intresse. Delning, singling / sortering och bana kör vi och diskuterar vad man ska tänka på. Efter önskemål. Instruktör, jag. MAX 6 deltagare.
Hör av er om ni är intresserad att vara med på nina.me@telia.com eller ring. Nr på hemsidan. www.viatt.se
 
Mars
1- 2/3 Kurs
4/ 3 Bokat
7/3 kurs
13/3 kurs
16/3 kurs
21/3 kurs
22/3 Västernorrlands Fåravelsförenings årsmöte i Viätt
30/3 Kurs
 
April
13/4 Bokat
20/4 Bokat
25-27/ 4 Eventuellt en tävlings inspirerad kurs om intresse finns.
 
Maj
1-3/5 Bokat
9-11/5 Bokat
30/5 -1/6 Bokat
 
Juni
13-15/ 6 Bokat
16-18/6 Bokat Ungdomskurs genom SVAK, kolla tidningen OMKRING för anmälan
 
Juli
10-13 /7 KENNELÄGER FÖR VIÄTTS UPPFÖDNINGAR,Anmäl till Stina Hällström så fort som möjligt om ni vill komma och vara med.
Planerat datum är 10-13 juli, alltså tors-sön v.28.
Planen är att vi ska träna vallning tillsammans i olika grupper, gemensam grillkväll och lite andra aktiviteter. Så nu är frågan vad ni är intresserade av förutom vallning. Agility? Lydnad? Spår? Annat förslag?... Anmäl ert intresse till: sting_91_@hotmail.com Skriv gärna hur många hundar och förare ni är som planerar att komma och vad ni är mest intresserade av för aktiviteter. Då kan vi lättare planera inför ett roligt och givande läger! Mvh Stina med Viätts Livh
 
Allt från oss för denna gång. Boende och träning med vallhundar som man har koll på för eget bruk kan man alltid boka. Kurs bokas när jag har tid.
 
Ha det bra Nina
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0