När våren försvann.

Många var skeptiska och talade om att vi kommer få vinter igen. Så här kan det inte fortsätta. Jag är dock en stor optimist i det fallet och tyckte det var väldigt trevligt att få gå på barmark i mars månad.
 
Nu är det dock kört igen och det har dom senaste dagarna snöat för fullt här i norr. Aldrig får man vara riktigt glad.
2014-03-20  I Viätt. Full snöstorm idag, - 2 grader.
 
I övrigt så har vi fått 124 fina lamm i fårhuset nu och dom sista tackorna låter vänta på sig. Får väl se om alla är dräktig nu när vi klipper dom.
Baggarna gick dock med dom till slutet av december så det finns alla möjligheter på lammning senare också.
Ca 20 till är det som vi väntar på och många av dom har nu stora juver.
Året inledes med enfödda lamm men har sen planat ut och blivit tvillingar på nästan alla tackor. En kull född som är 4a har vi också.
 
Har ju räknat med ca 160 lamm innan det är klart. Har i alla fall beställt öronmärken till så många.. Vi får väl se.
Hur som helst så är det enormt trevligt att gå omkring i fårhuset, där det är skönt, ljust, och fint ströat. Djuren är tysta och nöjda, precis som det ska vara.
Lammen springer, busar och hoppar runt. Och ja visst dom är alltid på foderbordet där dom inte ska vara men ändå.. :-)
 
Vallhundstävlingar känns i alla fall långt bort just nu. Och i slutet av maj är det en bara ca 1 mil från oss. Hade väl tänkt anmäla ett par hundar. Men träna, vadå.. Vi får väl se.
 
Vi köpte in tre grisar för ett tag sen. Linderöds grisar. Dom växer som ogräs och ska få gå ute här i sommar och må gott. Många år sen vi hade grisar på gården. Och det är ett stort nöje faktiskt bara att mata dessa djur. Och sen på sommaren se dem hoppa runt och ha kul i hagen.
 
Har också börjat rida in ett sto, islandshäst som är 5 år. Har alltid velat ha en. Oj så roligt detta är. Känner att den här hästen passar mig som handen i handsken. Snygg är hon också lilla Gnista av Arctis. Nu har jag fullt upp att försöka få tag i sadel och andra saker som faktiskt passar på henne. Lånar fd ägarens bild på henne nu. Får ta en egen sen.

I övrigt så kommer det att tränas vallhund här hela sommaren. Så vill man boka in sig så finns det alla möjligheter till olika träningar. Alla välkomna. Men är man på nybörjar nivå så får man inte tillgång till fåren på egen hand utan då måste man ha mer kunskap.
Som nybörjare kan man boka in sig på nybörjar kurser både som enskild eller i grupp. Man kan även boka in sig på boende och flera dagars träning.
 
Vi åker gärna ut och pratar om får, utfodring, lammning, klippning, sjukdomar mm om man behöver få mer info , tips och funderingar ex på sin egen gård. Allt utifrån vår egen erfarenhet av får och djurskötsel sedan 1991.
 
Så vill man ha våra tips och råd så kan man boka in det. Eller komma på studiebesök hos oss.
 
Man kan se på föregånde blogg, när det finns lediga dagar. Kan finnas lite annat uppbokat också men det har jag inte lagt ut än.
 
Vi bor ca 3 mil norr om Kramfors. Ca 53 mil från Stockholm mm.
 
Men som sagt, välkomna om ni vill komma till Viätt, träna hund, ha semester i härlig miljö eller vara med och sköta djur på vår gård. Se föregående blogg. Förr eller senare så får ju även vi sommar :-)
 
Ja just det, funderar också på att ha en kull valpar framöver. Tiken som i så fall kommer att paras är Viätts Isa. Mer om henne finns på vår hemsida. www.viatt.se
Hanen är inte riktigt bestämt än. Intresserad av en valp, hör av er. Hon har haft en kull tidigare som ser mycket fina ut i vallningen och även är enormt trevliga i temprament.
 
Ha en trevlig helg, Nina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sussi, Tyne & Milli

Det där med hästar och sadlar... stor suck!

Svar: Ja eller hur. Jag är ingen pryl människa, vill bara rida. Men det måste ju passa.
Nina

2014-03-20 @ 21:28:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0