Nytt år!

Hoppas ni alla har haft en bra jul. Här har det funnits julstämning, god mat och vallhundsträning under helgerna.
Den 26 kom en kompis från STH upp som har 2 hundar från oss. Då var det dags att börja träna bort all lättja och julmat som både vi och hundarna haft.
 
Eller ja hundarna, dom hade nog inte så roligt. För jag ville vara så snäll på julafton att jag kokade en hel del kött som låg i frysen. Och sen skulle alla hundar få ett skrovmål på julafton. Nu fick dom ju inte bara köttbitar utan även buljong i massor. Vilket resulterade i en explosion på julaftons natten.. Hundar sket och pinkade på sig, på löpande band. Vi skurade och sprang ut med hundar. Gick 10 minuter sen var det bara att börja om. Alla hundar utom Emma som har valparna och därför inte fick så mycket extra mat då jag inte ville att valparna ska få så ändrad kost för magarna. Tur.. Och sen taxen Kim som nog bara fick några små köttbitar.
Men alla andra, vilket är en 13 hundar med den inhysta Ajco. Oj oj,, Vid 01.00 så gav vi upp. Så dan efter så var det bara att börja skura igen och släppa ut hundar i hundgårdar så dom fick springa av sig det värsta.
Tog väl ett par dar innan det lugnade sig.
 
Sen kom som sagt kompisen och nu började Ajcos träning på allvar. Här har det varit mycket lina och inkallning, brevid fårhagen och i hagen. Allt för att han ska vara lite mer följsam gentemot mig. Sen har vi tränat balans och han har fått ha lina på sig för att jag ska få stopp när jag vill. Framåtgående och koncentration mot djuren. Både med mig som i fösning och från en balanspunkt kl 6 när jag står 12.
 
Han har fått hålla djur mot mig efter stängsel och fånga in djur som stuckit ifrån. Gå i koppel och att lyssna har varit det stora med Ajco. Han är en busig tonåring som tror att livet är till för att levas, vilket det är.. Helst som han vill göra det ;-) Riktigt roligt att se honom vakna upp och inse att det är så mycket roligare att lyssna också. Man kan ju missa nåt annars.. Vallningen till exempel. Dom som sett honom tycker det har varit roligt att se hans framsteg på bara några dagars träning. Ajco är ingen svårtränad hund utan en mjuk behaglig kille med mycket vallning och pondus mot djuren, dessutom biter han inte. Han har inte ens försökt. Behöver liksom inte. Han är här för att tiden inte riktigt räckt till för matte och husse som bygger upp gården för getterna sen den förra brann.
 
Har fått sällskap i fårhagen olika dagar av både Elin som har en Mc Keos hund , Kent som har Neo och Stina som har Beth o Spike sen kom även Thomas och Cicki som har 2 hundar, 1 från mig och en från annan uppfödare! Förutom då Caroline som var med hela tiden i 9 dagar tror jag det blev. Hon har Viätts Ville och Viätts Kasper.
 
Många duktiga hundar och förare, Cicki hon körde både Isa och Trollie åt mig och Elin prövade vår yngling Mick också, en bror till hennes egen. Caroline tog även Ajco något pass, då kunde jag ju fota honom. Tycker det är bra när mina hundar lär sig valla med andra människor. Så är någon sugen att träna och lära sig med flera hundar, bara att boka in sig här i Viätt. Finns hundar i alla åldrar. Som är snälla och träningsbara.
 
Valparna dom växer och frodas. 4 veckor har dom hunnit bli. 5 busar är dom, älskar att få springa på golven och busa, i valplådan så flyger tidningarne all världens väg. Börjar bli små personligheter av dom nu. 
 
Först har vi den söta lilla svarta tiken som nu går under smeknamnet Mara i väntan på att matte ska bestämma namn. Hon är överallt och bossar gärna över alla andra. Men snabb som sjutton att dra om det skulle vara så att hon får mothugg. Då hittar den nyfikna nåt nytt att dra i. Söt som få är hon! Älskar allt och alla. Vill gärna vara i centrum på alla ställen samtidigt.
 TINGAD
Sen har vi den mycket fina mer vita tik som vi ska behålla själva. Hon har inget namn än så har ni förslag så behöver vi hjälp.. Den här damen var lugnare än sin syster till att börja med. Men nu är hon av samma kaliber hon med. Dock något lugnare i sitt utforskande, gått under smeknamnet piplarsson eller gnällspiken. Älskar sonen som hon gör precis vad hon vill med. Blir nog snygg när hon blir stor.
 STANNAR Í VIÄTT
Hane nr 1 är mister C, som vi inte heller har nått namn på än. Hans lilla man är som ett C format i nacken och
valpbesök från Hälsingland bestämde sig att honom vill dom ha om inget ändra som jag avråder till.
Han är en cool kille som vet vad han vill. Men nyfiken som sjutton och har utforskat som en vadå, allt. Han går och går för att se allt som finns utanför valplådan. Kommer sen gärna och myser, viftande glatt på svansen. Gomodig skulle jag kalla honom. Kan vara den som är mest lik vår Ben som också har Emma som mamma.  
TINGAD
Sen har vi hane nr 2, vilket är tuffingen. Han har inte fått något namn än. Men han beter sig som att han äger hela världen och är nog lik sin syster Mara i temprament. Kommer gärna till en och myser en stund för att sen slåss med ett syskon. Ska bli spännande att följa den här killen sen och se hur han förändras i temprament mm. Dock även han en goskit kan man säga. Och vacker. Just så uppträder han kom jag nu på. Som en kille som vet att han är snygg, ni vet ;-)
Sist med inte minst i alla fall vad det gäller päls så har vi kelgrisen. Vårt virvelmarsvin. Han är så snäll och go som man kan vara att man misstänker att han kommer att ha 2 rävar bakom öronen sen. Men nu är han bara söt och man vill så gärna sitta och mysa med honom.
En av dom 2 sista hanarna är till salu. Om någon vecka vet jag vilken då en valpköpare kommer hem från sin semester. Men hör av er om ni behöver en hanvalp att arbeta med.
 
Mer bilder finns i picasa på hemsida. https://picasaweb.google.com/viattskennel/EmmaSodValparna4V#
 
Kurs start är det också för er som ska gå här ett par veckor framåt. Med start nu på lördag kl 10. Vi träffas i lillhuset som vanligt.
 
Ha en bra vecka / Nina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ninna & Lilo &Stitch & Allis

Åh vad fin Ajco är =) underbar kille, för att inte tala om puppisarna , vilka fina färger , speciellt tvån där <3 Längtar som bara den att kunna komma över o få valla o surra ;) Ha det så bra !

2013-01-08 @ 04:37:41
URL: http://ninnasparla.blogg.se
Postat av: Caroline

Ja det var ett helt gäng med juveler de där små:) Det var verkligen super skoj att få vara hos er ett par dagar och följa deras utveckling. Kan inte annat än säga "lyllosar" till de som ska ha en valp.
Kram till er!!!!

2013-01-08 @ 19:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0