Det går mot jul!

Med stormsteg så närmar sig julen. Här i gården så småpysslar vi, det har börjat göras lite godis, ska göra mer under veckan. Vi ska baka lite och julklapps inköp fixas. Vi har lite som tradition att åka och handla tillsammans vilket är en dag som man kan mysa på, gå och fika mm. Vi bygger tomteland också, i en bokhylla och på ett skåp i vardagsrummet.  
 
Mer traditioner vi har är att leta gran tillsammans och sen klär den kvällen före julafton samtidigt som vi gör i ordning julskinkan. När granen är klädd och skinkan klar så är det dopp i grytan och kvällsmat. Efter det så börjar maken och jag med vårt pyssel när barnen har hamnat i säng. Paket inslagningen. Alltid lika kul.
 
När barnen sen vaknar dagen efter så ligger det många paket under granen! Det som är i kan många gånger inte vara det viktigaste utan att det är paket där under som man får titta på.
Våra ungar som i år blir 4st som är hemma. Har startat en egen tradition. Dom vill ha en morgon julklapp också. Den ska dom ha skattjakt för att hitta. Så nu måste vi göra skattkartor kvällen före också och fundera ut några bra saker till varje barn som underhåller dom under dagen.. Så vi slipper tjat om när tomten kommer :-)
 
Roligaste var ett år som vi inte hade alla barnen här utan bara 2 ( alla är ju egentligen inte våra egna ) Jag hade gjort i ordning 2 eller 3 stora påsar med julklappar som skulle köras ut till olika ställen. Alla andra hade jag gömt.. När vi sen kom hem och hade julhandlat så skulle maken åka med klapparna. Av någon anledning så tittade jag i påsarna och inser då att alla julklappar ligger huller om buller?? Dom låg inte ens i ordning till respektive adress? Fanns 2 st som varit hemma när vi handlat, äldsta tjejen och yngsta pojken. Han såg ut som ett frågetecken. Och äldsta hon förnekade i sten att hon skulle rört julklapparna ;-) Gissa vem som var mest nyfiken..Tagen på bar gärning var hon :-) När hon sen insett att inga var till henne hade hon snopet stoppat tillbaks dom utan att tänka på att dom låg på ett visst sätt! 
 
På julafton så myser vi på fm, stökar bort en del med djuren. Ser till att hundarna får julklappar i form av hundben mm så dom känner sig nöjda. Sen så är det ju Kalle Anka fast det brukar numera bli sporadiskt tittande. Mest för att jag och maken ska hinna få fram maten i köket.
 
När maten är uppäten så är det kaffe och godis mys. I väntan på tomten. Han kommer av traditionen alltid gående nedifrån vägen med en lykta i handen. Sonens önskan är att pappa inte ska vara i ladugården då vilket har gått i uppfyllelse några år nu. Men djuren måste ju få mat ;-)
 
Sonen har också som tradition att kolla tomten genom köksfönstret, numera i sällskap med äldsta jäntan och sen springa till dörren och hojta, INTE genom skorstenen, pappa eldar. Slår igen dörren och sätter han en jäkla fart in i vardagsrummet till farmor i soffan. Väntar sen spänt på att tomten ska komma in, lite halvrädd.
 
Har ett annat roligt minne från julafton 2009 när den nu 17 åriga tjejen flyttade in i huset. Hon var 13 år. Stöddig som sjutton stod hon i köksfönster och väntade på tomten. Helt säker på att hon visste vem tomten var... Vi försökte få henne att förstå att tomten han kommer från nordpolen. Sonen gjorde sin vanliga runda och varnade tomten, stod sen lite osäkert kvar då han hade sällskap av en tuff brud..  Men när tomten hördes på bron, då sprang han. In till farmor i soffan som vanligt :-) Jag säger då till jäntan att någon måste ju öppna dörren för tomten. Hon stegar tuff iväg och backar sedan lika fort in i rummet igen.. Och hela vägen in till vardagsrummet och lämnar mig i köket med tomten. Sen sitter hon i soffan och rör sig inte. Men vi tyckte väl att tomten kunde få en kram innan han gick.. En mycket motvillig kram blev det..:-) Tomten var ett halvt huvud kortare än den hon trodde det var ;-)
 
Har ni andra några rolig julminnen?
 
I övrigt så kan jag berätta att valparna växer och frodas. Har fortfarande en hane otingad. Bilder finns i picasa fotoalbum på hemsidan
https://picasaweb.google.com/viattskennel/EmmasValpar2012
https://picasaweb.google.com/viattskennel/EmmaValpar2012
Där lägger jag in bilder lite nu och då även om jag inte skriver nåt på bloggen så håll koll :-) Ligger 5 tjocka minigrisar i valplådan har vi sagt. Dom är jättefina. Kommer mer info om dom efter jul.
 
Ni får ha en god Jul och ett Gott Nytt år från oss i Viätt.
 
 
 
Önskar Nina med familj

Kommentarer
Postat av: Caroline

Hmmmm lägntar till att få komma upp för att gosa med julgrisar ;)Ni får räkna dem noga när det är dags för mig att fara hem :)God jul önskar jag och killarna!!!!!

Svar: Ja, nu räknar jag ju inte såå noga, har ju lovat maken att sälja 1 till ;-)God Jul, syns snart. Då ska vi träna.
Nina

2012-12-17 @ 19:00:35
URL: http://caroline0oscar.cybersite.nu/
Postat av: Lina

God Jul Och Gott Nytt År!
Från mig och Fly!

Svar: Tack så mycket, och God Jul och Gott Nytt år på er också.
Nina

2012-12-17 @ 22:38:10
Postat av: Carin

Minigrisar? De ser ut som marsvin!

GOD JUL!!

Carin, Kurtan och hundarna Gizmo, Khi och Jess!

Svar: Ja det är det minsta man kan kalla dom. God Jul på er också!
Nina

2012-12-18 @ 16:19:37
URL: http://gimikhi.bloggsida.se
Postat av: Ninna m Lilo , Stitch & Allis

God Jul till er alla på Viätts =)

2012-12-21 @ 18:06:28
Postat av: Jeanette

GOD JUL önskar vi er från oss på Sortegården

2012-12-24 @ 10:45:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0