Kurs och valp planering.

Det är långt mellan gångerna man nu skriver på bloggen. Ber om ursäkt för det om ni är några som ändå vill se vad jag skriver.
Har varit en intensiv vår här nu. Många lamm har vi fått och eftersom vissa envisas med att dra ut på tiden så är det 3 st kvar fortfarande som man ser är dräktiga men tänker hålla på sig in i det sista!
Efter det så har alla tackor som vi hade planerat och 5 st som bestämde själv att bli mammor ( ungtackor ) som hoppade in när vi var tvungen att stänga in dom lite snabbt i fårhuset i sen höst pga att lodjuret slog till igen, dom 5 tog då en hopp tur in till baggen.
 
Nu har vi dessutom skickat i väg större delen av ungtackor som varit kvar på slakteriet mm. Känns sorgligt varje gång. Man skulle önska att alla får leva och bli gamla. Men tyvärr så är inte verkligheten. Man får göra sitt bästa och ta hand om sina djur så länge dom finns.
 
I övrigt så har vi också haft klippning av fåren, nu väntar stängslingar av hagar för alla djur. Vi har också upptäckt under våren att en av dom 3 grisarna vi köpte i våras var en galt. Vilket vi inte upptäckte förräns dom brunstade tyvärr... ( fråga inte hur det gick till ;-)  Nåja vi lyckades får sälja vår pojke så nu lever han lycklig bland massa andra flickor på en annan gård och för oss återstår att se. Kommer vi att få griskultingar efter 3 månader, 3 veckor och 3 dagar. Väntar med spänning på augusti då det lär blir. Och så kanske våra 2 julgrisar blir 20 grisar istället. Vem vet.
 
Så om någon vill köpa renrasiga linderöds grisar sen så finns det en risk att vi har. Dom har dock ingen stamtavla.
 
Nu är det för det mesta ett underbart väder ute mest hela tiden och här på gården så har det varit en intensiv tid med kursare och boende. Och det bokas mest hela tiden framöver också.
 
Pratade dock idag med Sven Sognevik, domare, instruktör och även landslagsledare i Svenska Vallhunds klubben, SVAK.
Det kommer att vara en tävlings helg i Nordanåker i slutet av maj och då började vi spåna om att Sven skulle kunna komma upp och hålla en kurs några dagar innan. Sagt och gjort, jag bestämde idag att kolla läget. Så jag la ut det på facebook idag och nu här.
 
FÖRST TILL KVARN gäller här 6 deltagare per dag. Kurs med Sven Sognevik, instruktör och domare i SVAK ( Svenska vallhundsklubben  ) 
Dagarna blir Ons den 28 maj och tors den 29 maj. Prel om det skulle vara stor efterfrågan så även tis den 27. Men det blir nödfall. Kursen kommer att vara hos oss i Viätt.

Upplägg: Antingen ex 2 dagar med tävlings inriktade hundförare. Och ex tränings tävling med bana och bedömning. Eller en dag med  förare som har unghundar, och en dag med mer tävlingsvana  förare /hundar. Efterfrågan styr upplägget. Boende finns dom dagarna på gården men är fullbokat under tävlingshelgen 30/5 -1/6
Är ni intresserade? Vill bestämma detta lite snabbt i så fall. 0612-50013 el 073-8010190
 
Eftersom jag la ut det på fb så har jag redan nu en del bokat. OBS: 6 hundar per dag!
ONSDAGEN ÄR FULLBOKAD
 
Några platser finns kvar på Torsdag och då ska du vara tävlings klar. Eller Tisdagen som jag kör om det kommer fler anmälningar.
 
 
I övrigt så går jag och funderar på att para Isa när hon löper igen. Hon löpte i december förra gången och har nu fällt ur massor med päls. Så vi får se. Tilltänkt hanhund är i alla fall Sven Sogneviks Mick. En hane som jag tittat på ett bra tag nu. När det blir har jag ingen aning om men så blir det om allt fungerar. Förväntade typ av valpar, snygga med långa tungor :-) SKÄMTAR! Mer om det kommer när och om det blir parat. Intresserad av en valp hör av er, nr står på hemsidan www.viatt.se
 
 
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1076/2011&SHOWPIC=1
Bilden lånad från vallreg.
 
Ha det bra, Nina
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0