Sommar, sol och koskit i hagen!

Vi har gått in i en månad med årets varmaste dagar i norr. Mellan + 25 och + 30 C varje dag.
Ensilaget är klart. Dom vita bollarna med gräs i för er som inte förstår det!
Det är så skönt, torrt och fint blev det också så nu vet man att vad som än händer så har man mat till sina djur.
 
Vi har haft fullt upp med boende och kurser hela våren och första delen av sommaren på gården. Haft ungdomsläger genom Svak som blev lite delat med några äldre då det var några sena avhopp. Men det gick så bra, och Eva Hallberg var instruktör på den kursen och fick mycket beröm.
 
Vi har även kört ett par egna dagar med Sven Sognevik som instruktör. Även dom dagarna var mycket uppskattade och det tränades både grunder och mer tävlings träning.
 
Där mellan så har det varit fullbokat nästa alla helger med nåt. Ett helt gäng bodde hos oss inför Lydnads och agility SM som ordnades i Sollefteå också.
 
En del har tagit fasta på att man kan turista och göra annat än träna hund när man är här också, vi bor ju i vackra Ångermanland. Sista paret var på fiske tur bland annat och fick 3 fina regnbågar i en sjö, 5 minuter från oss. Roligt. Smakade gott också då vi blev bjudna på middag på lördags kvällen av dem.
 
KENNEL LÄGER har vi också hunnit ha. Och STORT tack till alla er som hjälpte till. Det tränades, agility, rallylydnad sök, och vallning i dagarna 4a. Förutom det så hade vi mycket bad, fika med jordgubbstårtor, gemensam grillkväll mm. Jätte roligt kan nog det enkelt sammanfattas. Och vi har bestämt att vi kör samma sak nästa år igen vid samma datum! Och ser om vi kan göra detta till en årlig grej. Alltså 2015 det blir då tors den 9 juli till söndagen den 12 juli. Vi kommer ta in anmälningar på det så vi vet ungefär vilka som kommer då också men det börjar vi med efter årskiftet.
Ska se om jag kan låna lite bilder av dom som tog några.
 
Parat en tik har vi ju också Dell med vår egen Mc Keos Mick. Hon beräknas valpa omkring 1 september. Och har fått dräktighets flytningar nu så nog är hon med valpar.
 
Men sen har även vår Viätts Isa börjat löpa och har ju haft en plan att para henne 1 gång till i alla fall. Hon har haft 1 kull tidigare som nu är snart 1 år.
Isa kommer att paras med Sven Sogneviks Mick. Det kommer om det går som det ska hända nu under v 31, till veckan alltså. Där kommer alltså hon då att valpa i slutet av september om jag räknat rätt.
 
Dell kommer antagligen inte få jätte många valpar, och Isa fick 8 förra gången så där kan det ju bli många. Men valpförfrågningar har redan börjat droppa in så är ni intresserad av en från oss så hör av er i tid. Skriver upp alla och hittar man en annan valp sen så är det bara att säga till.
 
Men vi hoppas på ett antal valpar under september månad.
Så det kan bli egentligen. Hade inte riktigt tänkt det så. Men eftersom Dell nu är 5 år så vill jag inte vänta längre med att para henne. För att hon skulle avlas på, det har jag vetat länge!
 
V 31 så har vi semester på gården. Efter det så är alla välkommen igen får att hyra huset, kursa eller göra vad man vill hos oss. Bara vara bland alla djur går också bra.
 
Dell & MC Keos Mick Dundee
 
 
Viätts Isa & Mick ( Sven Sogneviks hund)
 
 
Ha en härlig sommar mer info om parning och valpning kommer här!
 
Bilder från lägret, foto Carin Nylander- Nygren & Inger Brun
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0