Snö och nomineringskväll!

Ja igår kom första snön i alla fall. Och riktigt förberedd är man ju aldrig. Hästarna och korna är installade sen ett par veckor men fåren har gått på bete tills nu men underhållna av ensilage balar. Dom mår så mycket bättre av att få gå fritt på åkrarna så länge som möjligt.
Men nu kände vi att det var dags. Snön som kom igår var väldigt blöt så man vill inte att dom ska behöva gå ute och bli kalla.
 
Hem kom då ett litet gäng bagglamm som går kvar fortfarande först. Sen gick jag och hämtade tacklammen och några äldre tackor som inte kommer att få gå kvar i vinter och därför går i tacklamms gruppen. När jag då går förbi hagen där bagglammen var så ser jag 2 till i den?? Var dom hade gömt sig vet jag inte men dom gjorde samma sak häromdagen när vi tog hem dom för vägning! Nåja, skickade en hund att hämta upp dom till tackgruppen och en hund fick hålla tackorna kvar på vägen. Isa och Emma jobbade som par den här dan.
 
Dom fick även jobba och lasta 37 lamm som skulle åka med djurtransporten på förmiddagen.
Då stannade en bil som inte kom förbi lastbilen och han sa när jag gick förbi men hundarna. Vilken otroligt fin lydnad du har på dom där! Var jättekul att få se dom jobba ihop! :-)
Alltid roligt med beröm! Ja Emma och Isa matchar varandra jättebra.
 
Sen var det den vita tackgruppen som gick nere vid sjön som skulle hem, har 1 vit och en svart i år. Den svarta går med en ren pälsbagge och den vita går med en köttrasbagge. Och dom 10 tackorna som kom hem från Böstabyns för ett tag sen. Så nu är alla där dom har tak över huvudet och torrt att ligga, inte för att dom gör det! Dom som kan gå ut gör det och lägger sig.. Men dom kan välja i alla fall. Maken körde in nya ensilagebalar till alla så nu mår dom prima.
 
Kan berätta att när jag hade gått alla dom där svängarna och hämtat djur här i vår lilla by så var jag så blöt att jag skakade. Trots tjocka kläder så la sig den blöta snön överallt. Men tack vare att den var blöt så är det inte mycket kvar idag men lite vitt på backen är det.
 
Nu börjar arbetet med att få ner ca 60 elnät som vi har uppe på betena innan det exempelvis fryser i sjön.
 
Det var lite om gårdagens arbete här, vilket inte skulle fungera alls om vi inte hade hundarna!
Samlade väl in en 160 djur igår, gick efter vägen och åkrar, det går så fort när man har bra vallhundar!
 
Sen kom nöjet!
Vi har för ett litet tag sen fått veta att vi blivit nominerade till att vara med på en företags gala i Kramfors genom kommunen.
Någon/ några, vi vet inte. Har skickat in oss som förslag och vi har nu blivit nominerade. Vi är 1 företag av 3 som tävlar mot varandra som företag i Gröna Näringen. Det var ute på nätet redan igår!  Här har ni en länk där ni kan läsa om det.
Tidningen Ångermanland
 
 
Vi tycker naturligtvis att detta är jätteroligt och tackar varmt den/dom som skickat in vår gård som förslag till nominering. Dessutom får vi ju gå på fest den 16/11 nu och det är då inte allt för ofta vi har tid med det! Så tack :-)
 
Full fart har vi ju som vanligt här, kan ju skriva lite om det också. Ikväll kommer det 2 st norrifrån som ska träna,  kursa här imorgon och troligen lite på fredag också innan dom åker vidare till tävlingar söderut.
 
 
Till helgen ska vi sen få besök av en gotlänska som kommer med husse för att hälsa på Lot. Får väl se om dom får tycke för varandra!
 
Och nästa helg kommer ett helt gäng, tror det var 6 förare och 8-10 hundar för träning och kurs under helgen.
Nu har vi ju också börjat få till köpet av ett hus till så det ska nog bli bra. Där det finns både toa och dusch, + många rum! Blir inventering och städning i det nu i veckan och funderingar över vad som kommer att behövas för att ta det i bruk!
 
Men ni som vill boka in er till våren för träningar här kommer att få bo i det huset! Som vanligt gångavstånd till alla våra träningsställen.
Ja vill man komma och träna under vintern så finns ju även den möjligheten. Vinterhagen ca 50*60 m finns med lyse och 25a. Lämpliga ytor som vi skottar hela vintern för träningar, där går 30 till 40 trevliga ungtackor hela vintern, man kan valla på hela gruppen eller dela av det antal man vill ha. Perfekt om man till ex vill träna delning. Vi ordnar den träning ni vill ha! Vid lite snö kan man även valla på åkrarna nära husen. 
 
 Man kan ta med familjen så kan dom dra till skidbacken i Sollefteå eller pimpelfiska under tiden, självhushåll är det som gäller. Kanske bara åka spark och leka i snö som vi brukar ha rätt gott om! Och grilla korv från vår gård mm. Finns mycket att göra här.
 
Emma har nu gått 2 veckor av sin dräktighet och jag tycker hon har blivit markant bredare över ryggen! Maken kommenterade igår att fortsätter du så där så var ska det sluta till Emma. Så det är inte bara jag som ser det.
 
Insåg igår också vid en liten inventering av hemsidan att här måste jag rycka upp mig! Ska ordna till den när jag får tid framöver.
Men under tiden så kan ni ju titta även på Jeanettes fina saker som man kan köpa till julklappar. Sortegårdens blogg ska man också läsa där dom har börjat lägga in bilder mm själva :-)  Så glöm nu inte beställa fina julklappar.
 
Hoppas ni får en trevlig vecka och helg. Här blir det full fart som vanligt.
 
/ Nina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: jeanette lotta o selma

skönt att ha fått hem alla får nu när vintern börjar göra sig påmind.Vad roligt att ni har blivit nominerad hoppas att det går bra vi håller tummarna,kram.

2012-10-19 @ 09:18:57
Postat av: Ninna & Stitch & Allis

Tack för senast =) superbra kurs o toppen med det nya huset som vi invigde , även om jag höll till i lillstugan =) nästa gång ska jag med bo i det stora , kanske på övervåningen med alla spööööken ;)

2012-11-09 @ 15:04:12
URL: http://ninnasparla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0