Valparna

Förstår att i alla fall ni valpköpare är väldigt nyfikna på hur just er valp är. Vissa av er har ju närmare än andra ;-)
Kan ge en liten blick på valparnas vardag nu först.
Dom äter och skiter :-)
Nja det är kanske inte allt dom gör ändå men ibland känns det så. 10 valpar det tar tid med rengöring. Dom får nu när det går springa ut efter alla måltider. Men idag spöregnar det hela förmiddagen så det blir till att byta tidningar ofta istället.
Dom får härja ute och nyfikenheten vet inga gränser. Hästarna har upptäckts i hagen vilket gör att jag får springa för jämna känns det som.
Vissa valpar har inga problem att dra iväg.

Gregg som numera är en liten filosof, började sitt liv som värsting först. Drar gärna iväg upp till hundgårdarna och funderar. Det gjorde även Beth igår, blev utskälld och kom tillbaks som en kanonkula. Det bekymmrar inte Gregg lika mycket, som att hälla vatten på en gås ibland känns det som, men jag misstänker att Gregg är en naturlig ledare, cool är han och väldigt uppmärksam! Beth är den söta, går inte att  komma ifrån. Otroligt söt utryck i sitt ansikte, oj vad skenet kan bedra. 
 
Dimma, hon springer omkring som en mycket förvirrad höna och kan inte bestämma sig för vad som skall undersökas först vilket gör att hon med jämna mellanrum springer in i saker :-) Lugn, hon ser. Man har så bråttom i vändningarna att det lyckas ju ofta stå något i vägen :-) Dimma och Beth är nog ganska lika varandra i sättet! Dimma är också ett lite charmtroll som man förlåter det mesta hon ställer till :-)

Selma hon går kaxigt omkring och tycker hon är störst, bäst och naturligtvis vackrast. ( tycker ju matte med ) :-)Hon är lite lugnare i sina undersökningar än Dimma men slåss gärna istället, helst med hanhundarna. Igår skrek jag till Ronja, släpp Selmas bakben, hennes matte vill att hon ska ha 4 ben!!! Hon gick nämligen omkring och drog Selma med sig i bakbenet (länge)! Selma kommer loss och skuttar obekymrat vidare på andra äventyr. Misstänker att det finns en anledning till uppfostringen.

Lilla söta My, eller mysan som vi ropar. Hon är snabb och fartig, allt händer på än gång och hon eyar fotbollar och andra hundar lika mycket. Kommer gärna och snabbt när man ropar. 

Sid! Han är som en boll. Benen ser ut som dom inte rör sig när han springer ;-) Undra hur han blir som agility hund. Men springer gör han och snabb är han och eyar. Däremellan sitter han alltid där och tittar på en med sitt blåa öga. Otroligt mysig pälsboll den där. Ropar man på honom så kutar han förbi men kommer i rätt riktning :-) Busungen. Han gillar att mysa med en.  

Boss, han är en blandning av Gregg och Sid. Han sitter ofta och tittar på en i valphagen. Men när han är igång ja då händer det saker. Han kampar gärna med allt. Kullens lilla gnällspik! Vill sååå gärna hellre vara med mig än något annat. Positivt antagligen :-) Kramgo och ganska förståndig. 

Bill, ja här har vi mamma Ronjas uppfostrings projekt. Var man än vänder blicken så ligger lilla Bill på rygg under mamma Ronjas gap. Och detta är ingen underdrift kan jag säga. Denna lilla snälla björnvalp är också mammas favorit tror jag. Ni vet Björnen Baloo sången. Den som gör som jag tralla lala. 
Han är i mammas fotspår jämt, busar och leker gärna med henne. I valphagen sitter han alltid längst och kollar in saker som händer innan han agerar.

Fräck! Ja här har vi killen som aldrig någon vet var han är. Men oftast hittar man honom kampande med gungställningen. Eller en repgunga som ligger på backen. Bakom bilen eller någon annanstans!
Han är inte den som springer fram till alla, för upptagen med annat men är en go skit som gillar en starkt när man håller på med honom. Han smyger ofta eyeande omkring.. Och stoppar fötter som en galning. Det du Sanna... Fräck har ju också ett blått öga men nu kan jag berätta att det andra är hälften blått. Rätt läckert faktiskt. 

Kvar har vi Trollie tror jag. Här har vi kullens stora buse. Den som mot alla låsningar hela tiden lyckas ta sig ur valprummet. Helt plötsligt springer hon omkring i hallen. Glad och lycklig i hågen! Hon pussas gärna och mycket men man kan definitivt inte säga att hon är vacker. Hon ser ut som en blandning mellan en sån där terrier( grythundar) och pitbull i ansiktet. Äventyrare av stora mått och drar gärna iväg själv! Blir kul det där ;-) 

Läs med humor, alla valparna är underbara på sitt sätt. Har egna små personligheter allihop. Här har ni några.. Pigga, glada och enormt sociala är dom allihop. Vissa funderar mer, andra kastar sig med lyckliga hopp iväg utan tanke. Men jag är helt säker på att ni kommer att tycka lika mycket om er valp som ni får hem som vi gör.
Ronja håller just nu med hjälp av mormor Linn på att uppfostra dom små eländena. Ute får dom inte springa som dom vill tycker dom. Då går tanterna ifatt och lägger omkull slynglarna. 

Igår agerade även Emma lektant. Och vår nya lilla Sessan 12 v gammal har bestämt sig även hon att dom behöver uppfostras, och sen lekas med ;-) 

Hör av er om hämttider och dagar så jag vet när ni kommer allihop. Och hoppas ni fått sista emailet med info annars hör av er.

KURS
NYBÖRJAR kursdagen den 22 blir inställd. Har valphämtningar då så det går inte ihop. Kommer en ny tid snart.


Nu dags för jobb. Här klipps får nu..  

Nina 
 
 


Kommentarer
Postat av: Sanna

Vad härligt med beskrivningar. Fräck låter som en härlig filur och jag tror helt klart att det kommer bli helt toppen!Ses på måndag, ringer dig på söndag.

Kram

2011-05-13 @ 22:19:48
Postat av: Ylva Berggren

Håller med, vilka härliga beskrivningar av dina valpar!

Har varit på Derek-kurs i två dagar och Jaz har varit med, har väl aldrig haft en så cool valp, inte orolig för nåt, bara "okej då matte tycker du så så gör vi väl det" han är helt otrolig...

2011-05-15 @ 09:52:58
Postat av: Anonym

Roligt att läsa om valparnas personligheter :-)

2011-05-15 @ 21:00:46
Postat av: Sussi

Oj mitt namn förr visst bort...

2011-05-16 @ 13:38:05
URL: http://www.freewebs.com/teslahunden
Postat av: Maud o Guldgruvans Peo

Så skojigt att läsa om alla valpars personligeter... Skrattade gott då jag läste,såg dem alla framför mig när de gjorde det ena buset efter det andra.... Hahaha....

Kul med såna beskrivningar....:-)

Ha det gött o återigen stort TACK för att jag fick komma o träffa dig o alla hundar... En upplevelse som jag gärna gör om...

Kram

2011-05-16 @ 13:41:48
URL: http://www.123minsida.se/midimysMirax

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0